Fahrenheit 451

HBO адаптира „451 градуса по Фаренхайт“

Романът на Рей Бредбъри ще се превърне в телевизионен филм.

От известно време насам се знае, че HBO работи по адаптация на Fahrenheit 451, но сега вече проектът изглежда много по-реален. Преди няколко дни телевизията пусна тийзър към телевизионния филм – той не показва нищо от сюжета (който и без друго трябва да ни е познат, дори да не сме чели книгата), но е достатъчно ефектен и надъхващ с нищо повече от образ на горяща книга.

Бутон за зареждане на YouTube видео

По филма се работи още от юни 2016 г. – главното действащо лице зад проекта е Рамин Бахрани, който не е особено известен или продуктивен, но умее да събира награди от фестивалите, на които показва филмите си. Макар и той да не ни вдъхва особено доверие, трите най-важни имена в актьорския състав дават повече надежди – главните роли ще се играят от Майкъл Б. Джордан („Черната пантера“), Майкъл Шанън („Формата на водата“) и София Бутела („Стар Трек: Отвъд“).

Адаптацията няма да бъде съвсем точна, най-малкото ще бъде осъвременена. Знае се, че Лили Сингх, YouTube звезда, ще играе влогърка. Въпреки това основата ще си остане същата – според резюмето филмът разказва за „ужасяващо безгрижно бъдеще, в което млад мъж, Гай Монтаг, чиято работа като пожарникар е да гори всички книги, подлага на съмнение правотата на действията си, след като се среща с младо момиче… и започва да се бунтува срещу обществото.

Очаква се филмът да излезе напролет.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата