2 коментара
y the last man title

Хубаво ли ще ви е да сте последният мъж на Земята?

Матю Федерман и Стивън Ская от ще пишат сценарий за бъдещия филм по комикс Y: The Last Man

Изображение с име: y the last manНов комикс ще се адаптира за големия екран, но този път не става дума за супергероите на Марвел. От New Line са си поставили за цел да направят филм по творбата на Брайън К. Вон и Пиа Гера – Y: The Last Man.

Йорик Браун (Yorick Brown, от името му идва и игрекът в заглавието) притежава уникален генетичен код, който му позволява да оцелее от чума, която убива всички мъже на планетата, освен него и домашния му любимец – вярната му маймунка. Останал като последния мъж на Земята, Йорик трябва да се оправи в последващия хаос и да намери начин да спаси човечеството.

Комиксът не е кой знае колко известен, но дава възможност за развитието на наистина интересни идеи. Макар и малко абсурдно, основното събитие може да доведе след себе си куп комични ситуации, които да накарат зрителя да забрави невъзможността на ситуацията, стига да са направени добре. Потенциалът е съзрян още преди години, когато Ню Лайн купува правата и възлага на Ди Джей Карузо и Карл Елсуърт да го въплътят във филм. Карузо обаче се отказва през 2010 след като се кара със студиото заради различия в мненията относно колко от оригиналния материал на комикса да се използва за филма.

Проектът обаче все още е жив, а във вените му съвсем наскоро е вкарана свежа кръв – наети са Матю Федерман и Стивън Ская, за да напишат сценарий. Дуото е известно с работата си по „Хранилище 13“, „Джерико“ и новите „Ангелите на Чарли“. За продуценти са извикани ветеранът от „Кайл ХY“ Джей Си Спинк, Крис Бендър и опитният при филмиране на комиксови истории Дейвид С. Гойър („Блейд: Тройца“, „Батман: Началото“). Засега няма режисьор, но това лесно може да се промени, особено ако телевизионната двойка напише добър сценарий.

Впрочем, малко е озадачаващ фактът, че именно телевизионери са наети да пишат сценарий за филм. Не че това автоматично означава, че няма да се справят, просто е странно. Същевременно, самият комикс изглежда сякаш по-лесно би се поддал на телевизионна адаптация. Кой знае, може би идеята е да се зарибят повече хора чрез филма, а след това да се направи и сериал. При всички положения, сигурни сме, че каквото и да се заснеме, ще бъде интересно за гледане.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата