y-the-last-man

Y: The Last Man няма да има втори сезон

След дълги години на разработка, сериалът умира безславно.

Илайза Кларк, главен сценарист на сериала Y: The Last Man, обяви, че той е спрян от телевизията FX, по която се излъчва. По адаптацията на комикса от Браян Вон и Пия Гера се работеше от много години, като първата новина, че нещо такова се подготвя, излезе още през 2015 година. След това редица творчески и производствени проблеми бавиха проекта, включително и пандемията миналата година. Снимките най-накрая започнаха в края на миналата година и сериалът се показва чак сега, като първи сезон все още не е излъчен докрай.

Уви, след него други няма да има. Кларк казва, че е планирала поне 5-6 сезона и сега ще се бори да намери нов дом на сериала, но това едва ли ще се случи.

„Y: Последният мъж“ разказва за последиците от ужасяващо събитие, което убива всеки бозайник с Y хромозома, освен един-единствен мъж на име Йорик (и неговата маймунка). По стечение на обстоятелствата, майка му става президент на САЩ и опитва да помогне на вече женската нация да се справи с внезапната промяна и ужасяваща трагедия.

https://www.youtube.com/watch?v=0EEQ5Lj-cXM

Въпреки че отзивите на критиците са по-скоро позитивни, много от феновете смятат, че причината за спирането са сериозните отклонения от комикса. Оригиналният материал ползва концепцията повече за черен хумор, докато екранната адаптация подхожда доста по-сериозно и драматично, което е отблъскващо за почитателите. Друга причина за спирането вероятно са разходите – покрай дългия процес на продукция, телевизията е инвестирала страшно много пари и е имала нужда от тотален хит, за да вложи още финанси.

Ако случайно вече сте гледали и харесали сериала, поднасяме ви нашите съболезнования.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата