1 коментар
King-Arthur-Legend-of-the-Sword

И легендата за крал Артур става на процедурен сериал

В модерната версия Арт е млад автор на графити и разследва престъпления с неговите приятели Ланс и Гуен.

След като разбрахме, че дори „Живите мъртви“ е можело да бъде направен на сериал за разследване на (зомби) престъпления, поредната новина доказва, че в САЩ всичко може да стане на процедурно шоу. Продукции като „От местопрестъплението“, „Закон и ред“, „Военна прокуратура“ и др. са много успешни сред зрителите, поради което формулата за двама или повече персонажи, разследващи отделни престъпления всеки епизод, се налага върху абсолютно всичко, което се прави, дори да е с фантастично начало. Понякога успешно („Досиетата Грим“, „Луцифер“), понякога не толкова („Специален доклад“, „Почти човек“). Въпреки че примерите за провали също не са малко, концепциите с разследване на престъпления се смятат за нискорискови и се бутат навсякъде.

Новият сериал от същия тертип ще се казва „Камелот“ и ще се възползва от популярността на легендата за крал Артур. Телевизия Fox ще прави модерна интерпретация на легендарния персонаж като го направи борец срещу престъпността. Официалното резюме на Camelot гласи: „Когато древна магия се буди в съвременен Манхатън, творец на графити, на име Арт, трябва да се съюзи с приятеля си Ланс, и бившата му, Гуен – идеалистично ченке – за да реализира съдбата си и да се бори със злите сили, които заплашват града“.

Оттук следват няколко логични въпроса. Дали случайно Арт няма да бъде остроумен фен на скейтбордите? Ще се получи ли любовен триъгълник между Арт, Ланс и Гуен? Когато западнат рейтингите на сериала, ще има ли пресичане със „Слийпи Холоу“? Подозираме, че отговорите на тези въпроси са „да“.

Като се има предвид обичта на телевизионните продуценти към процедурните сериали и безплатната употреба на интелектуалната собственост за „Камелот“ (тъй като никой не държи правата за нея и няма нужда да се плаща, както е при комикси, книги, филми и стари сериали), вероятността този сериал да стигне до поръчка за пълен сезон е доста голяма (засега са планирани 13 епизода, които вероятно ще станат на 22, освен ако Camelot не се провали брутално). От друга страна, идеята звучи доста тъпо, което вече нервира по-запалените телевизионни зрители в интернет. Разбира се, само времето ще покаже каква ще бъде съдбата на Камелот.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата