4 коментара
luke cage t

И Люк Кейдж си замина

Сериалът е спрян само седмица след свързания с него Iron Fist.

Изображение с име: luke cageАко спирането на „Железния юмрук“ миналата седмица не ви е изненадало чак толкова, то следващата кончина би трябвало да ви накара да повдигнете вежди. „Люк Кейдж“ няма да има трети сезон.

Въпреки че нито критиците, нито зрителите бяха особено очаровани от Iron Fist и The Defenders, марвелските сериали по Netflix дълго време изглеждаха имунизирани срещу спирания заради високата им гледаемост. На „Защитниците“ обаче така и не беше поръчано продължение, а „Железния юмрук“ първи доказа, че всяко нещо си има край. „Люк Кейдж“ обаче беше много харесван и затова преждевременният му край е изненадващ. Още повече, титулярният персонаж беше един от малкото чернокожи супергерои със собствен сериал по телевизията, което му даваше още една политкоректна защита срещу евентуално спиране. Какво тогава е довело до това събитие?

Според запознатите, причината са „творчески разногласия между Марвел и Нетфликс и неспособност двете компании да се разберат за условията на трети сезон“. Въпреки това официалното съвместно прессъобщение запазва добрия тон и благодари на сценаристите, актьорите и екипа, както и на всички фенове.

Както обикновено, нямаме данни за гледаемостта на сериала (Netflix пази рейтингите на всичките си продукции в тайна), така че не знаем дали тя е била фактор. Но е много вероятно Marvel да са поискали повече приходи или власт предвид предстоящото откриване на стрийминг платформата на Disney. От друга страна, Netflix твърдят, че според условията на сделката те имат последната дума за това кой сериал да продължи и кой да спре, следователно бъдещият им конкурент не би трябвало да оказва влияние.

Не е изключено Железният юмрук и Люк Кейдж все пак да се появят отново. Има малък шанс това да стане в платформата на Дисни. Чуват се и призиви да се направи ново разклонение по комиксови истории като Daughters of the Dragon („Дъщерите на дракона“) или Heroes for Hire („Герои под наем“), където двамата герои да продължат историите си съвместно. Това обаче са само предположения и далечни възможности. Засега и двата сериала изглеждат прекратени завинаги, а ако някой от героите изобщо се завърне на екран в бъдеще, той вероятно ще е в нова версия.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата