RIPD ttt

И мъртвите си имат РПУ-та

„РПУ „Оня свят“ изглежда като една от най-свежите екшън-комедии в последно време.

Добрите екшън-комедии по кината нещо са в дефицит последно време. Особено тези с фантастичен елемент. Тази година обаче ще има ново предложение за любителите на този жанр: R. I. P. D (съкратено от Rest in Peace Department, а на български – РПУ „Оня свят“).

http://www.youtube.com/watch?v=X07xNrVd7DU

Ник Уолкър (Раян Рейнолдс) е добър полицай, но идва ден, в който той умира по време на акция. Докато душата му се чуди какво става, Уолкър е „привикан“ пред бъдещата си шефка – управителката на РПУ „Оня свят“ (Мери-Луис Паркър), полицейско управление, което се занимава с престъпниците от отвъдното. Уолкър се запознава с новия си партньор Рой Пулсифър (Джеф Бриджис), с когото започват да се борят с лошите духове.

Изображение с име: Poster R.I.P.D BGШериф Пулсифър е ветеран от РПУ „Оня свят“, специализиран в преследването на бродещите из света на живите мъртъвци, преобразени като обикновени хора. Докато успява да се справя с тази задача, животът на Земята е в безопасност. Всяка негова грешка обаче е предпоставка за пагубни последствия за живота на планетата. За да се справят с тежката полицейска мисия, Уолкър и Пулсифър трябва първо да превъзмогнат недоволството от съвместната си работа и да се научат да работят като истински екип, което се оказва не по-лека задача.

В ожесточената битка, която двамата водят на границата на нашия и оня свят, ще стане ясно, че дори смъртта не е в състояние да унищожи злото и след нея е необходима сериозна намеса. В противен случай разярените мъртви души ще поемат по грешен път в тунела към задгробния свят и хората ще трябва да се сбогуват с живота, такъв, какъвто го познават.

Както виждате, „РПУ „Оня свят“ наподобява леко идеята на „Мъже в черно“, само дето става дума не за извънземни, а за мъртви души. Но като имаме предвид култовия статус на M.I.B и липсата на качествени предложения напоследък, това не звучи като нещо лошо.

Във филма участват още Кевин Бейкън („X-Мен: Първа Вълна“), Стефани Зостак („Железният човек 3“) и Робърт Непър („Транспортер 3“, „Бягство от затвора“). Режисьор на филма е Робърт Швентке („БСП – Бесни Страшни Пенсии“), а продуцентският екип включва имената на Нийл Мориц (поредицата „Бързи и яростни“), Майк Ричардсън („Хелбой 2: Златната армия“) и Майкъл Фотрел (поредицата „Бързи и яростни“).

РПУ „Оня свят“ ще излезе на 3D в кината у нас на 2 август 2013 година.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата