4 коментара
marion warmbodies

И зомбитата могат да обичат

Зомби-романсът „Топли тела“ пристига по киносалоните.

Изображение с име: И зомбитата могат да обичат
Първа промо снимка

Все повече и повече започва да се говори за новия филм за зомбита „Топли тела“. В него, обаче, вместо да гледаме кървавите битки и вътрешните драми на малкото оцелели хора, екранното време ще бъде заето от нещо по-различно – любовните трепети на едно зомби. Колкото и абсурдно да звучи, „Топли Тела“ е определяна като „Румео и Жулиета“ на зомбитата:

Зомбитата обичат хора, особено техните мозъци. Но Р (чете се Ар) е различен. Той е жив отвътре, за разлика от стотици ръмжащи, лигавещи се мъртви – жертви на вирус, който е събрал останалите оцелели в строго охраняван град. Сега зомбитата се скитат на терминала на летище, търсейки плячка и живеят в страх от ужасните Бонийс.

Един ден Р и най-добрият му приятел М се довлачват до града в търсене на храна. Там Р съзира Джули – красиво момиче. Решен да я спаси от останалите зомбита, Р я скрива у дома си – изоставен боинг 747. Джули е ужасена и Р успява да изръмжи „Не… яде“ в опит да я успокои. Когато Р започва да се държи повече като човек, отказва да яде човешка плът и дори изговаря цели изречения, Джули разбира че той е специален.

Постепенно става ясно, че Джули не може да се крие вечно, затова се връща у дома си и оставя Р с разбито сърце. Отчаян, Р решава да се среше, да се поизправи и да се прави на човек достатъчно дълго, за да мине през пазачите и да види отново Джули. Ако можеше да докаже, че зомбитата могат да се променят, може би любовта на Р и Джули щеше да е възможна.

Филмът ще е екранизация на едноименния роман на Айзък Мериън. Книгата се приема изненадващо добре както от критици, така и от читатели, което не ми помага да имам някакви особено високи очаквания за лента с горепоказаното официално резюме.

Изображение с име: warm-bodies-dave-franco-analeigh-tipton-cory-hardict-wide
Франко, Типтън и Хардикт

В главната роля на влюбчивия Р ще видим Николъс Холт, който доскоро се подвизаваше в „X-мен: Първа Вълна“. Освен него ще видим Джон Малкович (Transformers: Dark of the Moon, Red), Дейв Франко (Fright Night, Superbad), Анелей Типтън (Hung, Green Hornet), Роб Кордри (Hot Tub Time Machine, Childrens Hospital) и Кори Хардрикт (Battle: Los Angeles, Tia and Tamara).

Франко е лидерът на човешката съпротива, Тъптън ще е най-добрата приятелка на Джули, Корди ще се въплъти в М – приятелят на Р (знаех си, че М и Р се разбират добре), а Хардикт ще е дясната ръка на Генерал Гриджио (Малкович).

На Зомби Жулиетата – Джули, се пада честта да бъде изиграна от Тереза Палмър (I Am Number Four, The Sorcerer’s Apprentice).

С трудоемката работа да бъде и режисьор и сценарист се е нагърбил Джонатан Левин (50/50).

За сега разполагаме с доста малко откъм визия на филма, като от студиото са разпространили една промо картинка и няколко снимки от снимачната площадка, която се намира в Монреал. Накратко – имаме разрушение и зомбита:

Изображение с име: warmbodiesset
Снимачната площадка

„Топли тела“ трябва да се появи на екран на 10 Август 2012.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата