1 коментар
eloise

Илайза Душку под ножа на Робърт Патрик

…Или трейлър за филма на ужасите „Елуиз“.

От много време не съм виждал любимката си Илайза Душку да играе в нещо свястно (изгуби се след „Куклена къща“, а съм й фен още от „Ясновидката Тру“ и „Бъфи – убийцата на вампири“), а Робърт Патрик („Терминатор 2“, „Досиетата Х“) последно се закопаваше с „Истинска кръв“ и „От здрач до зори (сериала)“. На двамата им предстои да се срещнат, като събитието няма да е приятно за героинята на Душку, тъй като той ще е злодеят, а тя – неговата жертва във филм на ужасите.

Говорим за Eloise – хорър мистерия/психологически трилър, в който четирима приятели влизат в изоставена лудница и се натъкват на смъртоносни ужаси. Концепцията не е никак оригинална, но кой фен на ужасите би отказал още един? Сценарият е на Крис Борели (Vatican Tapes), а сред другите актьори са Чейс Крауфорд (The Covenant), Брандън Т. Джаксън (Tropic Thunder) и Пи Джей Байрн („Последен изход“). Филмът е евтин и няма да получи широко разпространение по кината, но това не значи, че трябва да се пропусне. Вероятно ще може да бъде изровен от нета през февруари, когато е премиерата му във Великобритания.

Предупреждавам, че трейлърът е със субтитри на странен език и е едвам изровен от ютюб. По някаква причина, европейският трейлър (който много по-лесно се намира) е същият като азиатския, но с изрязани първите 20-30 секунди, в които се обяснява историята.

https://www.youtube.com/watch?v=WmDnmiMYPvI

Ето и резюмето: „Филмът е ситуиран в изоставено заведение за душевно болни. Четирима приятели влизат там, за да намерят смъртен акт, който ще позволи на Джейкъб да се сдобие с огромно наследство. Докато са там, младежите не само разбират, че заведението крие ужасяваща история, но също и узнават повече за своите собствени трагични истини.“

Интересното е, че снимките са проведени в истинска сграда. Елуиз е била една от най-големите лудници в света. Започнала е като самостоятелна сграда в Уестленд, САЩ, през 1832 г., но постепенно се е разраснала до цял град със 78 сгради, включително пожарна и полицейско управление, гара, поща и ферми. Лудницата затваря през 1982 г. и оттогава е оставена да се руши.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата