empireofthedead1

„Империя на мъртвите“ ще става на сериал

Комикс на зомби-краля Джордж Ромеро ще бъде адаптиран за малкия екран.

portrait_incredibleС успеха на „Живите мъртви“, приличното представяне на „Зомби нация“ и интригуващия нов сериал „Аз, зомбито“, немъртвите трупоядци няма как да не разширят присъствието си на малкия екран. Още тази година ще видим „Страхувайте се от живите мъртви“, а може би още догодина ще ни се представи и поредното ново предложение – „Империя на мъртвите“.

Новината беше обявена на филмовия фестивал в Кан – компанията зад A Most Wanted Man и Tusk ще адаптира комикса на Джордж Ромеро Empire of the Dead за телевизията. Сценариите ще бъдат писани от Питър Грунвалд и самия Ромеро, който тази година става на 75, а е известен още от 1968 г., когато прави култовия си филм „Нощта на живите мъртви“.

Сюжета на комикса се развива в Ню Йорк, като интересното в него е добавянето и на вампири, които воюват със зомбитата. „Добре дошли в Ню Йорк години след като чумата на немъртвите се е разразила. Но само защото Манхатън е бил под карантина, не си мислете, че там хората са в безопасност. Не само че из улиците му бродят жадни за плът зомбита, но и друг древен хищник се появява, за да отхапе от Голямата ябълка!“

Все още няма официален купувач на сериала, но едва ли такъв проект ще остане нереализиран. Макар по-новите му филми да са далеч от нивото на старите, Ромеро все още е име с тежест в зомби-жанра, а идеята за комбиниране на вампири и зомбита е достатъчно свежа. Докато конкуренцията в лицето на „Живите мъртви“ се старае да бъде максимално приземена, тук свръхестественото ще бъде оставено да върлува на воля. Остава само да се надяваме нещата да се случат по-бързо!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата