kalki 2898

Индия атакува Комик-кон

Трейлър за филма Kalki 2898 AD, представен на Комик-кон в Сан Диего 2023.

Тази година най-голямото събитие за феновете на фантастиката в телевизията, киното и комиксите по света е доста скромно – почти всички продукции, които обикновено се промотират или биха се промотирали на огромния конвент, пропускат тази година заради стачката на сценаристите и актьорите. Това обаче дава възможност на някои по-нестандартни творби да запълнят вакуума, дори и малцина по принцип да се интересуват от тях.

Ето например индийския филм „Калки 2898 сл. н.е.“. Футуристичната история е първата с индийски произход, която се показва на Комик-кон. Филмът е пълен със звезди от Индия и може да се похвали с нелоши визуални ефекти и амбиция. Вижте сами за какво става дума:

Бутон за зареждане на YouTube видео

За съжаление, това е само тийзър или кратък поглед – филмът излиза чак догодина и още няма достатъчно материал за показване или сглобяване на трейлър. Сюжетът се развива на свят, наричан „Спайс пънк“ почти 9 века след нашето време, но все още не е ясно какъв точно ще е той. Продукцията е с голям за Индия бюджет от около 75 милиона долара, като е предвидено да атакува световните пазари, колкото и трудно покорими да са те за неанглоезичен филм.

Ще видим дали ще чуем нещо повече преди премиерата на „Калки 2898 сл. н.е.“, която е на 12 януари 2024.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата