1 коментар
the walking dead season 10

„Интервю с вампир“ и „Живите мъртви“ продължават снимките

AMC и стачкуващите сценаристи и актьори са си стиснали ръцете да продължат снимките на три от ключовите продукции на телевизията.

Напоследък не излизат почти никакви новини, а близкото бъдеще на телевизионния и филмовия пейзаж изглежда мрачно. Дори някои сериали като „Периферни тела“ започнаха да окапват. Причината е холивудската стачка на сценаристи и актьори, заради която всякакви снимки на нови продукции са спрели. Работещите се борят за по-добро заплащане, а продуцентите си стискат парите, защото повече разходи значи повече риск инвестициите им да не бъдат избивани.

Хубавото е, че вече се вижда светлина в тунела. Телевизията AMC, Гилдията на екранните актьори и Американската федерация на телевизионните и радио артисти са постигнали споразумение, според което снимките на три сериала – „Интервю с вампир“ втори сезон, „Живите мъртви: Дарил Диксън“ втори сезон и „Живите мъртви: Тези, които живеят“ първи сезон могат да продължат. Не става ясно на какви отстъпки се е съгласила телевизията пред наетите от нея лица и представляващите ги организации, но поне снимачният процес продължава.

Interview with the Vampire така или иначе се очаква чак догодина, след като първи сезон се оказа изненадващо добър, втори беше поръчан още преди него, но въпреки това ни се обясни, че ще излезе най-рано 2024 година. На всичкото отгоре, в него актрисата, която играе Клаудия, ще бъде заменена с нова. Сериалът прави свежа адаптация на едноименната книга на Ан Райс, като първата половина беше покрита в първи сезон, а втори сезон ще покрие останалата част. Въпреки че засега не се чува нищо за трети сезон, не е ясно дали ще има такъв и какво ще адаптира той. Ан Райс има достатъчно книги за Лестат, така че някоя от тях може да продължи. А е възможно и сериалът да прерасне в нещо по-оригинално. Или пък просто да завърши адаптацията на първата книга и да не продължи с повече епизоди. При всички положения, втори сезон ще бъде очакван с нетърпение.

Изображение с име: interview with the vampire

The Walking Dead: Daryl Dixon тъкмо започва другия месец, но и той е преждевременно подновен за втори сезон. Снимките за втори сезон даже са били започнали, когато е тръгнала стачката, но едва сега ще продължат и Норман Рийдъс ще се завърне на работа. Предстои да гледаме първите епизоди от този сериал-разклонение, в който Дарил е във Франция и пази малко момиченце.

Феновете на „Живите мъртви“ вероятно се вълнуват доста и за The Ones Who Live – минисериалът с Рик и Мишон, който ще завърши тяхната история. Снимките там вече са завършени, но заради стачката е спряна пост-продукцията. Сега ще бъде позволено обработката на кадрите да завърши, за да може минисериалът да бъде излъчен максимално бързо – вероятно в края на тази или началото на следващата година.

За останалите продукции на AMC няма разрешение, а за други телевизии и продуценти да не говорим. Но все пак тази сделка е лъч надежда, че скоро разривът в Холивуд ще приключи, раните ще бъдат излекувани и ние отново ще се радваме на хубави сериали и филми.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата