1 коментар
cherven izgrev tt

Изгревът на червеното

Излезе „Червен изгрев“ от Пиърс Браун, изд. „Сиела“

cherven izgrevНа пазара вече можете да намерите новата фантастична книга от изд. „Сиела“, „Червен изгрев“ на Пиърс Браун. Тя е бестселър на New York Times, победител в Goodreads Choice Awards за 2014 г. и обявена за една от най-добрите книги за същата година от Entertainment Weekly, Buzzfeed и Shelf Awareness. Сравнявана е с „Игрите на глада“, „Повелителят на мухите“, „Игра на тронове“ и „Играта на Ендър“.

Сюжетът се развива в далечното бъдеще. Цялата Слънчева система е колонизирана, а човечеството е оформено като тоталитарно кастово общество. Дароу принадлежи към най-нисшата прослойка – тази на Червените.

Те вярват, че са изпратени на Марс, за да направят планетата годна за живот, че кръвта и потта, които проливат всеки ден, ще спечелят правото на децата им да живеят на повърхността.

Но Червените са предадени. Дароу открива, че повърхността на планетата е заселена отдавна, а неговите хора са лъгани от Златните, за да продължават да живеят в мините. Като роби.

Воден от жаждата за отмъщение, Дароу приема да се включи в бунтовническата групировка Синовете на Арес, да проникне в Института, където децата на Златните се обучават, и да стане един от тях.

Червеният изгрев ще настъпи. Дори ако Дароу трябва да плати за свободата с цената на живота и всичко човешко в себе си.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата