a wrinkle in time

Как се гъне времето?

Трейлър за адаптацията на Дисни.

Последната от вълнуващите новини на D23 е свързана с трейлъра към предстоящия филм на Дисни „Гънка във времето“. Той е по романа на Маделин Ленгъл (издаден у нас от изд. Intense), който се слави със своето нестандартно повествование и култов статус. Книгата вече е филмирана – в Канада, но за телевизията, и то преди 13 години. Адаптацията за голям екран тепърва предстои и изглежда доста бляскаво:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Любопитно е, че режисьор на този филм е Ейва ДюВернай, първата афроамериканка, на която й дават над 100 милиона долара за бюджет на филм. В главната роля е дебютантката Сторм Рейд, но в поддържащите роли са звезди като Опра Уинфри, Рийз Уидърспуун, Минди Кейлинг, Крис Пайн, Гугу Мбата-Роу и Зак Галифианакис – силна подкрепа. Сценарият пък е на Дженифър Лий, от която излезе и „Замръзналото кралство“.

A Wrinkle in Time се води детска книга, но историята в нея е интересна и за възрастните – любопитните елементи се виждат и в трейлъра. Главните герои са Мег Мъри и брат й, Чарлс Уолас. Те пътуват през пространството и измеренията през гънка във времето, за да намерят изчезналия си баща – учен. Книгата е само първа от поредица, така че ако филмът бъде успешен, вероятно и следващите ще бъдат филмирани.

Феновете на творбата очакват адаптацията с нетърпение (макар че не са много доволни от вида на някои от персонажите), тези на жанра също са заинтригувани. Предстои да видим дали и обикновената публика ще бъде спечелена от A Wrinkle in Time. Но тъй като премиерата е чак на 9 март догодина, то вероятно маркетинг машината на Дисни тепърва ще бъде завъртяна.

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата