color out of space

Какъв е цветът от космоса?

Трейлър за филма Color Out of Space по Лъвкрафт, с Никълъс Кейдж.

Фенове ли сте на Лъвкрафт? Със сигурност у нас има много такива. И вероятно ще се заинтригуват от предстоящата адаптация на неговия разказ „Цветът от космоса“. Тя не е много високобюджетна, но изглежда направена със старание и любов към оригиналния материал, както и с достатъчно адекватен принос към него, за да бъде разтеглен сюжетът в цял филм. Като бонус, в нея участва Никълъс Кейдж, ако това привлича вниманието на някого в позитивен план. Вижте трейлъра:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Разказът е написан през 1927 година и, макар че това е почти 60 години преди аварията в Чернобил, тъй като у нас е публикуван чак през 1991 г., някои читатели в България са направили паралел между така описаната история и реалните последствия от радиоактивното замърсяване в Украйна.

Разказва се за американско семейство, в чиято градина пада странен метеорит, който се смалява и потъва в земята. След време растенията наоколо придобиват странен вид и дават горчиви плодове, а животните мутират по странен и зловещ начин. Нещо зло започва да тормози семейството, нещо зло с неземен цвят…

За съжаление, продуцентската компания зад филма е толкова миниатюрна, че едва ли ще успее да покаже „Цветът от космоса“ по световните кина, още по-малко пък у нас (освен ако не се намери някой фестивал да го покаже). Въпреки това, ако се съди по трейлъра, това може да се окаже едно от най-интересните научнофантастични-хорър предложения за цялата година.

Премиерата на Color Out of Space в САЩ е на 24 януари 2020.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата