renfield-2023

Какво му е на помощника на Дракула?

Трейлър за комедията Renfield с Никълъс Холт и Никълъс Кейдж.

Дракула е бил представян по всякакъв начин – от абсолютен злодей до недоразбран красив и изкусителен кръвопиец. Но в същината на образа му неизбежно присъства един елемент на токсичност, който кара хората около него да се чувстват неловко. Особено асистента му.

В новата интерпретация на познатия образ се фокусираме не толкова върху емблематичния вампир, колкото върху помощника му, Ренфилд. Той има известни ползи от това да служи на Дракула, но вредите върху психиката му също са доста големи. Това обстоятелство би могло да доведе до множество забавни ситуации, както виждаме в трейлъра за Renfield.

Бутон за зареждане на YouTube видео

В главните роли са известният на няколко поколения Никълъс Кейдж, както и сравнително младата звезда Никълъс Холт – Кейдж играе Дракула, а Холт – Ренфилд. Както подсказва и видеото отгоре обаче, тази история е на човека в тези взаимоотношения, тъй като вампира вече сме го гледали многократно. Затова и Кейдж присъства само за малко и чак накрая.

Режисьор е Крис Маккей, който преди 2 години ни впечатли с The Tomorrow War. Идеята за сюжета пък е на Робърт Къркман, създателя на „Живите мъртви“. Ако се съди по четирите главни замесени лица в тази комедия, тя ще си струва гледането на кино.

Премиерата по света и у нас е на 14 април.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата