1 коментар
star citizen wallpaper

Какво се случва със Star Citizen?

Подготвяната от години игра вече има 2 милиона спонсора.

Най-големият групово финансиран проект в историята продължава да се разраства. Космическият симулатор Star Citizen беше обявен през далечната 2012 година с кикстартър кампания, където постави рекорд със събирането на 6,2 милиона долара (2 от които в последните 4 дни). Тогава се планираше играта да излезе през 2014 година, но след това, въодушевени от интереса, разработчиците решиха значително да я разширят и да я направят още по-амбициозна.

Днес Star Citizen вече разполага с 2 милиона спонсора, което е огромно постижение и вот на доверие от страна на геймърската общност. Събраните до момента пари са над 183 милиона долара, с което бюджетът на играта става един от най-големите в историята.

Въпреки че след 7 години кампании и обещания играта все още не е готова, не си мислете, че става дума за измама. Многото пари позволиха на разработчиците да раширят значително функционалността й. Това, което трябваше да бъде прост космически симулатор с управление на кораб в отворена космическа вселена, вече ще позволява на пилота да слиза от кораба, да изследва планети, да кара наземни превозни средства, да участва в наземни битки, да търгува и др. Разработва се и Squadron 42 – игра във вселената на Star Citizen с кампания със сюжет за самостоятелни играчи. Новите технологии в разработката на игри определено позволяват на Cloud Imperium Games да свършат най-добрата възможна работа, за да не разочароват своите 2 милиона спонсора.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Девелопърите са избрали да разработват играта на модули, като няколко от тях вече са готови и са достъпни за подкрепилите проекта потребители. Те вече щъкат из споделената вселена Alpha 3.1 и играят, докато простосмъртните хора трябва да чакат официалното излизане (или пък да се включат в спонсорирането сега – никога не е късно).

За да отпразнува постижението, екипът зад играта ще подари на потребителите си електронни подаръци, които да им влязат в употреба в играта (тениски и значки). Отделно от това, често се организират събития и чатове с разработчиците, за да се поддържа проектът отворен.

Все още няма обявена премиерна дата за Star Citizen или Squadron 42, но желаещите да се включат във финансирането и изпробването на черновата продължават да се увеличават. Ще бъде интересно да видим кога и как ще се представи най-амбициозният и грандиозният проект в жанра досега.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата