Rooster-Teeth

Кървав фест и мегароботи по Rooster Teeth

Комедия с всички ужаси на едно място и анимационен сериал с Дейвид Тенант и Майкъл Б. Джордан.

Не се притеснявайте ако не сте чували за Rooster Teeth, американска… да я наречем продуцентска къща, която прави уебсериали и игри. Тя си има собствена стрийминг платформа с абонати, подобно на Netflix, но също и канал в YouTube с почти 10 милиона абонати, където качва почти всичко безплатно. Не се специализират в определен жанр, дори акцентират на евтини риалити-клипчета, но тук-таме пускат и по нещо интересно и нестандартно. Именно оттам идва сериалът Day 5, например.

Сред новите проекти на телевизията се отличават два. Първият е хорър-комедия за тийнейджъри, в която „Кървав фестивал“ се оказва напълно реален и феновете на филмите на ужасите се оказват наистина преследвани от зомбита, вампири, серийни убийци и чудовища. Вече е показван на фестивали, където е получавал добри отзиви, а ако се вярва на трейлъра таргет публиката наистина е подбрана и уважена добре. В състава има само едно известно име – това на Закари Леви („Шазам“ и „Чък“), което всъщност не е никак малко за нискобюджетна продукция. Вижте трейлъра:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Другият интересен проект е анимационният сериал gen:LOCK. Той се очертава като най-високопрофилната продукция на канала досега. За озвучаване на главните роли са привлечени Дейвид Тенант („Доктор кой“, „Джесика Джоунс“, новите „Патешки истории“, където озвучава чичо Скрудж), Майкъл Б. Джордан („Черната пантера“), Дакота Фенинг (последните части на „Здрач“, „Отвлечени“, „Алиенистът“), Койчи Ямадера (Cowboy Bebop) и Моника Раял (Fullmetal Alchemist).

Сюжетът се развива в антиутопично бъдеще, където екип от млади пилоти са наети да управляват ново поколение гигански меки (бойни роботи). Създател на сериала е Грей Хадок, който се е вдъхновявал от анимета като Ghost in the Shell, Gundam, Aldnoah Zero и Kiznaiver. Той го определя като приземена научна фантастика в духа на „Гъндам“ и романите на Том Кланси, но в стила на RWBY от Rooster Teeth (друго аниме, в което „приземена научна фантастика“ е много разтегливо понятие). Тенант ще озвучава д-р Руфъс Уелър, който е създал gen:LOCK технологията. Джордан пък ще даде гласа си за Джулиан Чейс, основният мека-пилот, който пази последното свободно общество на Земята в глобалната война. Сериалът се очаква през 2019 г.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата