the lodgers

Кои са демоничните наематели?

Трейлър за хоръра The Lodgers.

Почитателите на филми за обладани от духове къщи могат да потрият ръце и да наострят нокти за следващото предложение в плодовития жанр. Тук става дума за брат и сестра, които живеят в огромен, но разпадащ се дом. Братът е зъл, а сестрата е жертва, но и двамата страдат от свръхестествените „наематели“, които всяка вечер идват в дома им, за да ги накажат за греховете на предците им.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Тъй като трейлърът показва повече от атмосферата, отколкото от сюжета, ето официалното резюме:

„1920, ирландската провинция. Англо-ирландските близнаци Рейчъл и Едуард споделят странно съществуване в разпадащия се семеен имот. Всяка вечер имението приютява зло присъствие (Наемателите), което налага три правила на близнаците:

  • да са в леглото преди полунощ;
  • да не допускат външен човек да прекрачи прага;
  • ако единият от тях опита да избяга, животът на другия ще бъде в опасност.

Когато травмираният от войната ветеран Шон се завръща в близкото село, неговото внимание веднага е привлечено от мистериозната Рейчъл, която започва да нарушава правилата на Наемателите. Последствията водят до смъртоносна конфронтация между нея и брат й, както и с проклятието, което ги преследва“.

Ако случайно не сте ги познали, в трейлъра виждате Дейвид Брадли и Юджийн Саймън – Уолдър Фрей и Лансел Ланистър от „Игра на тронове“. Сестрата е Шарлот Вега, която е испанка, но вече пробива в англоезичното кино – видяхме я и до Софи Търнър в „Другото аз“. В актьорския състав, макар и с малка роля, се забелязва и популярната певица Ройзин Мърфи.

Филмът вероятно няма да стигне до нашите кина, но тепърва започва да обикаля по западните фестивали и изглежда достатъчно шантав, за да го изровим от някъде и да му дадем шанс.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата