the dark pictures little hope

Колко надежда имате за оцеляване?

Трейлър за играта The Dark Pictures: Little Hope

Supermassive Games са малко британско студио, чието най-голямо постижение досега беше играта Doctor Who: The Eternity Clock. Миналата година обаче те успяха да влязат сред по-големите имена с началото на своята хорър антология The Dark Pictures. Идеята е да се пускат нови серии на всеки шест месеца, като накрая се получат общо 8 части с различни истории и персонажи в обща вселена.

Първият епизод, Man of Medan, стана третата най-продавана игра в Обединеното кралство в седмицата на излизането си. Чрез увлекателния разказ на „куратора“, епизодът разказа за петима гмуркачи, които намират потопен самолет от втората световна война. Те обаче са пленени от пирати и закарани на кораб с духове, където най-страшните им кошмари стават истина.

Сега предстои вторият епизод, за който наскоро излезе трейлър – Little Hope.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Отново кураторът е разказвач на историята и отново имаме група млади хора, чиито страдания играчът ще се опитва да предотвратява. Този път действието се развива в градчето Литъл Хоуп, което става арена на борба между вещици и ловци на такива.

Точна премиерна дата няма, обявено е само „лято 2020“. Вероятно обещанието за нова игра на всеки 6 месеца няма да бъде спазено, тъй като е твърде амбициозно, дори за кратки игри, но ако сериите излизат всеки август, то гейм-сериалчето има шанс да стане приятно, заслужаващо доверие и очаквано. Първата игра си спечели сравнително добри ревюта, стискаме палци и втората да направи добро впечатление.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата