the-curse-of-la-llorona

Колко ужасяваща е плачещата жена?

Трейлър за новия хорър „Проклятието на плачещата жена“.

Има една мексиканска легенда, за La Llorona – плачещата жена. Тя е дух на майка, която е изгубила децата си, плаче за тях и ги търси. Който чуе плача й, ще има лош късмет.

Това е вдъхновението зад новия филм на продуцентите Джеймс Уан и Гари Доберман, които създадоха вселената „Заклинанието“, The Curse of la Llorona. Първоначалното заглавие е било „Децата“, вероятно на двамата главни герои, които ще бъдат отвлечени от злия дух, но това лято филмът е бил ребрандиран с по-запомнящото се име.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Сюжетът се развива през 70-те години в Лос Анджелис. Социална работничка опитва да помогне на майка, която е заподозряна в застрашаване живота на децата й. Когато първата пренебрегва зловещите предупреждения на жертвата, да се пази от ла Йорона (Плачещата жена), нейните собствени деца се оказват в капана на злия дух.

Режисьор е дебютантът Майкъл Чейвс, който дотолкова е впечатлил шефовете си, че му е възложена и режисурата на The Conjuring 3 догодина. Сценаристите също са дебютанти, стискаме палци да не ни разочароват с посредствен хорър като „Монахинята“. Участват Линда Карделини („Спешно отделение“, „Момичетата от Медисън Авеню“), Шон Патрик Томас („Вашингтон, окръг Колумбия“, „Хелоуин: Възкресение“), Патриша Веласкес („Мумията се завръща“), Марисол Рамирес („Безследно изчезнали“), Реймънд Крус („Углавни престъпления“, „Разобличаване“) и децата Джейни-Лин Кинчън и Роман Кристу.

„Проклятието на плачещата жена“ идва по кината на 19 април.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата