The-Worlds-End-Empire-Pub-Crawl

Комедийни бедствия

It’s a Disaster, This is the End и The World’s End ще погледнат на апокалипсиса откъм смешната му страна.

Изглежда, от известно време насам комедиите за апокалипсиса стават модерни. През тази година се очакват най-малко 3 такива.

Първата, на която ще обърнем внимание, е It’s a Disaster. Новоизлюпена двойка отива на брънч (дразнеща нова измислица на американците – ядене между закуската и обяда) в дома на свои приятели. Оказва се, че няколко мръсни бомби (заразени с вирус) са пуснати в квартала докато двойките закускообядват. Така те се оказват хванати в капан в къщата, но това не ги е спасило от вируса. Заразените започват да се връщат към първобитните си корени и постепенно напускат цивилизацията.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Очевидно е, че комедийката ще е от нискобюджетните, но такива винаги могат да се окажат приятни изненади. Ще трябва да го търсим по торентите, защото най-вероятно изобщо няма да стигне до България. В САЩ „Това е катастрофа“ ще излезе на 5 март.

Очевидно по-високобюджетен, но и гарантирано по-просташки, ще бъде This is the End. Апокалипсисът този път е в Лос Анджелис, а шестима мъже се крият в апартамента на единия (след голям запой, рзбира се). В последствие на тях ще им се наложи да излязат и да преоткрият значението на приятелството. Ако трейлърът по-долу ви напомня твърде много на The Watch – не се чудете, създателите му са същите и явно няма да се отклоняват от стила си. „Това е краят“ ще излезе в САЩ на 14 юни.

http://www.youtube.com/watch?v=MNs0vQgCWY0

Третото проектче, което ще разгледаме, е The World’s End. Въпреки че то още няма трейлър, него очакваме с най-голямо нетърпение. Защо? Защото е дело на Едгар Райт, а в него ще участват и добре познатите от „Шон от мъртвите“ Саймън Пег и Ник Фрост. Още ще участват Мартин Фрийман (Хобит), Еди Марсан („Шерлок Холмс: Игра на сенки“) и Пади Консидайн („Ултиматумът на Борн“). В него ще става дума за група бивши приятели, събрани отново в кръчмата от Гари Кинг – „40-годишен мъж, изгубен в цигарения дим на тийнейджърските си години“. Петимата ще пият заедно в кръчмата „Края на света“, а запоят им ще съвпадне с все още неуточнено апокалиптично събитие. Впрочем, последната част с апокалиптичното събитие не е на 100% сигурна, защото Саймън Пег е написал в Туитъра си, че във филма няма да става въпрос за края на света. Въпреки това, ние ще му дадем шанс и ще следим за него на 25 октомври, когато се очаква да излезе.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата