page9-1006-full

Комиксът „Амнезия“ ще става на филм

Какво ще се случи ако човечеството остане без спомени?

page9-1000-fullЕдва ли има смисъл да навлизаме в подробности за това колко вървежни са адаптациите на комикси за кино в момента. Има обаче и такива, за които вероятно няма да чуете от друго място, а идеите им са интересни. Днес в полезрението ни попадна новината, че ще се прави кино адаптация на комикса „Амнезия“. Графичният роман е дело на Дуейн Харис, когото вероятно не познавате дори и да сте луди фенове на комиксите от САЩ. Той се занимава с разработката на собствени идеи и като цяло не залита само по супергерои.

В една от емблематичните му творби терористична атака причинява електромагнитен импулс, който унищожава всякаква електроника и техника. Но по-страшното е, че новото оръжие не само връща цивилизацията ни един век назад, а и изтрива тотално спомените ни. Какво ще се случи, ако човечеството забрави за историята си? Ще продължи ли по пътя на самоунищожението или ще започне на чисто, изграждайки ново общество върху мира и любовта? „Амнезия“ разглежда въпроса какво би се случило, ако човечеството се рестартира.

Купувачът на правата за филмово адаптиране е Sony Pictures, което си е доста добра новина, макар и да няма изгледи за голям бюджет или световно разпространение. За режисьор е подбран Кристофър МакБрайд, който през 2012 г. направи документалния филм „Конспирацията“.

Честно казано, нито едно от имената не ни е познато и силно се съмняваме, че сме хванали следващия блокбъстър в зародиш, но концепцията определено привлече интереса ни. Най-близкият до тази идея продукт е сериалът „Революция“, който обаче стига само до загубата на електричество и я разглежда по доста разочароващ начин. Ще следим за новини около Amnesia и ще ви информираме своевременно.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата