the-circle-poster

Кръгът ли е бъдещето?

Трейлър за The Circle с Ема Уотсън, Том Ханкс и Джон Бойега.

С какви роли сте свикнали да свързвате Том Ханкс? Все на добри хора, които постигат нещо уникално въпреки трудностите, нали? Или пък на подкрепяща главния герой фигура, която сипе мъдрост и полезни съвети? Е, актьорът най-накрая е решил да се разнообрази и да изиграе злодей. Неговият герой привидно създава технологичната утопия на бъдещето, а Ема Уотсън е повече от благодарна за хубавите неща, които й се случват. Но двама от мъжете в живота й ще й отворят очите и ще покажат, че не всичко е такова, каквото изглежда, а всеки прогрес е нож с две остриета.

Бутон за зареждане на YouTube видео

„Кръгът“ е по роман от 2013 година на Дейв Егърс (издаден у нас от „Жанет-45“). Книгата предупреждава за опасностите от това да дадем твърде много контрол на корпорациите над нашия живот. Знанието наистина е сила, и то твърде опасна, когато може да доведе до тоталитаризъм, за какъвто хората несъзнателно си просят в името на безопасността.

Трейлърът загатва за филм, който няма огромен бюджет, но го използва по най-добрия възможен начин – за изпипани кадри и изискани визии. Ема Уотсън вече е доказана звезда, докато Джон Бойега тепърва се издига и се възползва от новопридобитата слава след „Междузвездни войни: Силата се пробужда“. Том Ханкс пък е перфектен за ролята на уж добродушен и загрижен за благото на хората богаташ, който всъщност иска да наложи авторитарното си управление. Публиката вече е свикнала да му вярва, но сега ще види и друга негова страна.

The Circle излиза на 28 април.

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата