Millennium007

Крис Картър иска да върне и „Милениум“

Създателят на „Досиетата Х“ таи надежди за възкресяването и на друг свой сериал.

Има една народна поговорка за лакомите, но е твърде нецензурна и затова няма да я публикуваме като увод на тази новина. Тя обаче важи с пълна сила за Крис Картър, който изживява втора младост със завръщането на неговия емблематичен сериал „Досиетата Х“. Въпреки че новите серии започват доста колебливо, сценаристът вече се е въодушевил от успеха си и крои планове за връщане на всичките си едновремешни проекти по телевизията. Картър се оглежда за още възможности да си намери работа и е заявил, че може да е фокусирал вниманието си върху The X-Files, но ако Fox поиска, той е готов да върне и Millennium на екран.

„Милениум“ не е разклонение на „Досиетата Х“, но се развива в същата вселена като него. Там главният герой, Франк Блек, се бори срещу мистериозен демоничен култ, който иска да реализира библейско пророчество за края на света в 2000-та година. Сериалът е доста муден и е спрян след три сезона. Картър решава да направи изпращане на героя и историята му с епизод-пресичане с „Досиетата Х“ и резултатът е серията 07х04 – Millennium. Любопитното е, че повечето критици оплюват епизода, а феновете го помнят не заради изпращането на Блек (мнозина смятат, че като за последен епизод на „Милениум“ серията е била доста зле), а защото именно тогава Мълдър и Скъли се целуват за пръв път.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Здравият разум говори, че никой, освен Картър, не иска да възкресява Millennium – той нито е имал публиката на The X-Files, нито е оставил нещо кой знае колко интересно и недовършено, за да се връща от мъртвите. Случаят обаче изглежда показателен за това колко алчен може да бъде сценарист, който е известен с един-единствен сериал, и то до голяма степен благодарение на другите сценаристи в екипа. Но пък кой знае, с всички възкресявания напоследък може и идеята да намери почва в главата на някой програмен директор. Очакваме Крис Картър всеки момент да поиска възкресяване на сериала The Lone Gunmen

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата