1 коментар
indigo supergirl

Лора Вандервурт влиза в Supergirl

Бившата супергърла ще се пречка на настоящата.

„Супергърл“ вече подправи първия си сезон с някои доста интересни актьори в главни и гостуващи роли. Но тази година кастинг директорите ще достигнат нови висини.

Според официално изявление от телевизията, Лора Вандервурт ще получи роля в следващите епизоди от удължения първи сезон. Симпатичната блондинка вече има опит в комиксовата вселена – самата тя игра супермомичето в предишния сериал с нея – Smallville. От новия й персонаж обаче не бива да очакваме роднински връзки или алтернативни вселени на Кара (въпреки че би било интересно). Вандервурт ще играе Индиго – „жив суперкомпютър със силна воля, който е осъден на затвор във Форт Роз след като се е обърнал срещу криптонците“. Индиго обаче е избягала и стигнала до Земята, където вече няма намерение да допуска нищо да стои на пътя й. Най-вероятно, това значи, че двете с Мелиса Беноа (настоящата супергърла) ще трябва да се хванат за косите. Вандервурт ще се появи не в един, а в няколко епизода, така че епичният женски бой няма да се случи веднага (ако изобщо се планира такъв), а ще се подготвя в течение на сезона. Интересно дали актрисата ще се появи в естествения си вид или ще бъде със синя/зелена кожа и розова коса, както е представена в комиксите.

laura-vandervoort-supergirl-6Вандервурт е позната и с ролите си в сериали извън свързаните със Супергърл. Тя беше дъщерята на извънземната лидерка Ана в „Посетителите“, а доскоро игра и главната роля в Bitten. В Supergirl пък тя просто е последното попълнение към актьори, превъплъщавали се в ролята на Супермен и братовчедки през годините – първата супергърла, Хелън Слейтър, вече има второстепенна роля като майката-осиновител на Кара, Илайза, а бившият Супермен – Дийн Кейн, играе нейния баща-осиновител, Джеремая.

Друго ново попълнение към актьорския състав е Джеф Брансън, който също ще има появи в няколко епизода като Главния тъмничар. Той е „груб и безкомпромисен стражар във Форт Роз“. Неговата мисия е да залови всички избягали затворници на Земята. От една страна звучи сякаш той може да помогне на Кара в борбата с Индиго и другите престъпници, но пък от друга – може би методите му ще са твърде брутални за нея и приятелите й и в крайна сметка всички бивши и настоящи супергърли ще се обединят срещу него?

Следващият епизод ще излезе на 19 януари българско време, а след нещо ще има още два. През останалата част от зимата и вероятно ранната пролет сериалът ще почива, след което ще излязат и останалите 7 епизода от първи сезон.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата