2 коментара
doctor-who

Морските дяволи се завръщат в Doctor Who

Трейлър за специалния великденски епизод на Doctor Who.

Както феновете на „Доктор кой“ отдавна знаят, Джоди Уитакър скоро ще напусне ролята, а Крис Чибнал вече няма да пише сценарии за нови епизоди. Сезони от 11 до 13 са най-мрачният период в новата история на сериала (а може би и в старата), през който качеството падна рязко, много от зрителите загубиха интерес, дори бяха нанесени щети върху митологията на сериала. Сезон 13 започна много силно, сякаш екипът най-накрая се беше ориентирал какво трябва да прави, но накрая пак завърши по типичния за Чибнал начин.

От догодина се завръща Ръсел Т. Дейвис, на когото е възложено да направи ново съживяване и да върне хората пред екраните. Кой ще бъде новият Доктор още не е известно, тъй като Джоди Уитакър още не е приключила.

Тази година няма да има 14-ти сезон, но ще има няколко специални епизода – по примера на Дейвид Тенант от преди петнайсетина години. Великденският спешъл се казва „Легендата за морските дяволи“ и включва завръщане на титулярните същества, измислени още в старите серии. Уви, ако те са изглеждали сравнително адекватно тогава (все пак навремето сериалът е сниман в мазе и с 3 паунда бюджет, което е било сравнително нормално за телевизионната фантастика), днес те са доста смешни на вид.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Въпреки че коментарите засипват трейлъра с хвалби, ние не сме особено обнадеждени – виждаме красива компютърна анимация, но не и насока за сюжета и емоционалния му заряд. Новите персонажи не впечатляват с нищо засега, а ако се съди по писането на Чибнал през последните 3 години – едва ли ще успеят изобщо. Засега изглежда, че няма да има натрупване на напрежение за излизането на Уитакър, а ще бъде просто още едно приключение.

Това е предпоследният епизод на Джоди Уитакър. Следващият спешъл ще бъде излъчен наесен, когато ще видим и новия Доктор.

Doctor Who: Legend of the Sea Devils ще бъде излъчен по BBC на 17 април.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата