noshtta na skorpiona tt

Настава скорпионовата нощ

Излезе електронното издание „Нощта на скорпиона“ на Мария Гюзелева, изд. „Човешката библиотека“.

noshtta na skorpiona ccДнес поредица „Човешката библиотека“ празнува рожден ден и излизането на ново, двадесето издание – романа „Нощта на скорпиона“ от Мария Гюзелева. Той е дебютен за младата авторка и вече беше отличен в Конкурса за български фентъзи романи на Сборище на трубадури, Човешката библиотека и издателство MBG Books през 2012 г. редом с „Ех, магесническа му работа“ на Калоян Захариев (която в последствие беше избрана за най-добър дебют в България за 2014 г. и получи награда на Еврокон).

Какво се случва, когато две деца развият телепатични способности?

Един ден петгодишната Андреа изненадва родителите си с разсъждения, твърде зрели за възрастта й.

Тринайсетгодишният Даниел изведнъж осъзнава, че може да разговаря в ума си с непознато момиче и тя да му предава сънищата си.

Какво се случва, когато двама възрастни разкрият отдавна пазена тайна?

Любомир Герасков и Емилиан Ставрев трябва да се изправят пред това, което от толкова години се стараят да забравят, и да решат колко от истината е нужно да споделят със света.

Кой или какво е Амнеел от сънищата на Андреа? И какъв е смисълът да виждаш бъдещето, ако не правиш нищо, за да промениш несправедливостите?

Романът излиза в електронен вариант и събира поръчки за хартиен. Като останалите издания на Човешката библиотека, електронната версия се разпространява без дигитални (DRM) защити и следва принципа „читателите плащат колкото и ако преценят“. Всички приходи се разпределят между творческите участници: автори, редактори, коректори, художници и оформители.
Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата