nenko kapitan klod i nebesnite negodqi

Ненко Генов представя своите небесни негодяи

Две премиери на поредицата „Приключенията на капитан Клод и небесните негодяи“ на 30 март в София и 1 април в Пловдив. Книга първа „Пратеник през портала“ вече е в продажба.

Изображение с име: kapitan klod i nebesnite negodqi pratenik prez portalaДълги години Ненко Генов беше познат като създател и автор на блога „Книжни криле“, в който са поместени десетки, ако не и стотици негови ревюта на книги от нашите жанрове. След това той направи фурор със „Сбогом, дневнико!“ и двете му продължения, като междувременно преведе немалко чуждестранни бестселъри на български език.

Сега той е готов да ни представи новата си поредица с описателното и закачливо име „Приключенията на капитан Клод и небесните негодяи“. Първа част вече е по книжарниците и се казва „Пратеник през портала“. В историята са забъркани някои класически елементи – ексцентричен въздушен буканиер, командващ екипаж от Небесни негодяи, зъл враг, кроящ планове за унищожението на света, междупространствен транспортер и, разбира се, девойка в беда. Но ако това ви звучи твърде познато, то вижте каква е голямата концепция:

„Какво бихте направили, ако срещу вас се появи собственият ви литературен герой? Книгата за него още не е написана, но пък ето го – стои на вратата и гледа право във вас…“

Поредицата и първата книга от нея ще имат цели две премиери. Първата е на 30 март от 19:00 часа в бар Singles, София. Водещ на събитието ще бъде Драгомир Симеонов. Ако ви е по-удобно, заповядайте на следващата премиера – на 1 април от 17:00 в Петното на Роршах, Пловдив.

Издателството е Artline Studios, а проектът е реализиран с подкрепа от Министерството на културата.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата