Guillermo del Toro, film director poses for a picture during the

Нереализиран филм на Дел Торо става сериал

A Killing on Carnival Row е мрачна приказка за хора, феи и други свръхестествени същества във викториански град.

Гилермо дел Торо
Гилермо дел Торо

Един от отдавна забравените филмови проекти на Гилермо дел Торо е изтупан от прахта и се разработва отново – но този път като сериал и не за телевизия, а за Amazon.

С оригинално заглавие A Killing on Carnival Row филмовият сценарий е написан от Травис Бийчам („Огненият пръстен“, спреният „Йероглиф“) през 2005. Дел Торо харесва идеята за мрачна приказка за хора, феи и други фантастични същества, поделящи си град, изваден сякаш от викторианската епоха, и се присъединява към екипа. Сценарият се фокусира върху детектив, разследващ сериен убиец, имащ зъб на свръхестествените същества.

Двамата творци работиха с години, опитвайки се да реализират проекта, като дори Нийл Джордан („Византион“) и Тарсем Синг („Клетката“) бяха навити да режисират. Дел Торо обаче сам реши да се посвети на други проекти и през 2011 студиото-продуцент замрази нещата.

Днес обаче проектът е съживен от мъртвите и макар да се налага пренаписване на историята, концепцията си остава същата. Дел Торо казва следното:

Опитвахме се да го направим толкова дълго, че накрая правата за сюжета се върнаха при Травис. Говорил съм с много хора за това и винаги сме имали твърде много идеи, които да вместим във филма. Със сериал обаче наистина ще можем да разгледаме подробно този свят и политиката на това да си магическо същество във викторианска стиймпънк атмосфера, където на теб гледат като на нисше създание.

На този етап се очаква дел Торо да напише сценария за пилотния епизод заедно с Бийчам и Рене Ечевария („4400“), като поеме и режисьорската позиция. След като потръгне сериалът, Гилермо ще може да се завърне към по-печелившите си начинания, а именно битките между роботи и чудовища в „Огнения пръстен 2“. И тримата споменати ще бъдат също изпълнителни продуценти заедно с Гари Унгар (който продуцира „Напаст“ заедно с дел Торо), стига, разбира се, Амазон да поръча цял сезон. Но предвид неочаквания отказ от The After на Крис Картър, сайтът ще търси нова фантастика, която да заеме свободното място.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата