2 коментара
leftovers11

The Strain и The Leftovers – подновени

Двата сериала оцеляха и ще останат в ефир и догодина.

The-Strain-Poster-the-strain-fx-37150568-680-1000
Малко по-лицеприятен плакат от официалния.

Честито на феновете на „Напаст“ и „Останалите“! При сериалите най-трудното е да оцелееш след първата си година, но ето, че тези двата го постигнаха!

Е, истината е, че за нито един от тях подновяването не е кой знае каква изненада. The Strain започна това лято с небезизвестния Гилермо дел Торо зад себе си. Въпреки че сериалът определено не допада на масовата публика, той намери своите зрители и рейтингите са доста добри. Новият сезон ще започне продукция през ноември, а анализаторите очакват той да бъде още по-успешен – другите два сериала на дел Торо Justified и Sons of Anarchy свършват, вампирският конкурент True Blood също върви към своя финал и определено догодина ще има доста вакуум за запълване. Още повече, че The Strain е идеалният партньор на American Horror Story, продуциран от същата телевизия.

При The Leftovers ситуацията е малко по-различна. Там също има известно лице в основата – Деймън Линделоф може да не е най-обичаният сценарист в Холивуд, но не може да се отрече, че проектите му намират своята публика. HBO определено не се скъпи откъм маркетинг за „Останалите“ и си личеше, че очакват хит от ранга на „Игра на тронове“ или поне на „Истинска кръв“ в началото. Това не се получи, но пък рейтингите останаха сравнително стабилни, което е достатъчно основание за подновяване. Още повече, HBO рядко спира свои сериали, още по-малко когато е инвестирало толкова много в тях.

И така, догодина отново ще следим тези два проекта и сега можем да очакваме остатъка от епизодите им за 2014 г. спокойни, че сюжетът им няма да остане недовършен.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата