2 коментара
Black-Summer

Netflix се присъединява към немъртвите

Трейлър за зомби-сериала Black Summer.

Преди време разпространихме новината, че създателите на сериала Z Nation готвят нещо като разклонение за Netflix. То е готово и ще бъде качено на платформата още тази седмица. Вижте трейлъра към него:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Продукцията изглежда малко евтинка, но това не пречи сериалът да бъде интересен. Рекламата залага повече на хорър моментите, отколкото на персонажите, което не е добър знак, но все пак е рано да се прецени дали ще има качествен сюжет или просто група хора, които ще тичат, крещят и измират.

Връзката със „Зомби-нация“ е съвсем вяла, ако изобщо я има. Героите там споменаваха неведнъж за „Черното лято“ – най-тежкия период от зомби-апокалипсиса, но ние така и не го видяхме. Явно то ще ни бъде показано в този сериал. Но докато Z Nation си беше повече пародия, отколкото хорър, тук определено са заложили на сериозната и страшната страна на нещата. И засега промоционалната кампания и описанията не споменават нищо за сериал-майка, така че явно този елемент ще се пренебрегне (и шансът да видим познати герои е нищожен).

„Ситуиран в мрачните първи дни на зомби апокалипсиса, Black Summer показва Джейми Кинг като Роуз – майка, чиято дъщеря е отнета от ръцете й и която се отправя на ужасяващо пътешествие, за да я открие. Оказала се с малка група американски бежанци, тези непознати трябва да намерят сили, за да се преборят да се съберат отново с близките си. Но за да се справят Роуз и придружителите й в този враждебен нов свят, те ще трябва да вземат някои брутални решения – относно зомбитата и самите себе си“.

Netflix са обявили премиерата на „Черно лято“ за 11 април – обикновено това означава следобед на същия ден за нас или най-късно началото на следващия ден.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата