konstans t

Номиниран за най-добър нф-роман на Goodreads за 2021 вече и на български

По книжарниците можете да намерите „Констанс“ от Матю Фицсимънс и изд. „Обсидиан“.

По книжарниците вече можете да откриете романът „Констанс“ на Матю Фицсимънс. Той е един от номинираните за най-добър научнофантастичен роман за миналата година в престижната класация на Goodreads. Издателство „Обсидиан“ бързо са се ориентирали към представянето му на българската аудитория. Романът е харесван и хвален не само за интересна история, но и за изобилие от качествено повдигнати теми за размисъл по отношение на науката и клонирането като концепция.

Годината е 2040-а. Върховният лукс – да измамиш смъртта – вече е достъпен, макар и само за най-богатите на планетата. Напредъкът в медицината и квантовите компютри са превърнали клонирането на хора в реалност. За противниците му обаче това е престъпление срещу природата. А за младата Констанс Дарси, която е получила свой клонинг от покойната си леля, подаръкът се оказва същински кошмар.

След поредното задължително записване на данни от съзнанието на Кони нещо е обърква. Година и половина по-късно клонингът ѝ се събужда в операционната, но няма спомени от този период. А истинската Кони вече не съществува. Как и защо е умряла? За да си отговори на тези въпроси, новата Кони ще трябва да разбере какво се е случило през последните осемнайсет месеца, които не помни. Полицай Дариъс Кларк вече разследва смъртта ѝ. Кони ще има нужда от помощта му, защото някой иска да я убие. Отново.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата