3 коментара
dom za razplata ttt

Нов свръхестествен трилър от Джон Сол

На пазара е „Дом за разплата“ от Джон Сол и ИК „Изток-Запад“.

Джон Сол е автор на трилъри с успешна кариера, продължаваща над 40 години. Неговите истории са известни с дълбоки психологически мистерии и свръхестествен съспенс. У нас е известен с книги като „Черната мълния”, „Злото, което не спи” и „Сенки”. Още едно от произведенията му вече е на българския пазар – „Дом за разплата“.

След като майка й умира, 14-годишната Сара Крейн е принудена бързо да съзрее, за да се грижи за семейната ферма в щата Вермонт и за скърбящия си баща, който дави мъката си с алкохол. Тихият живот на двамата обаче се разбива напълно в мига, в който таткото на Сара отива в затвора за това, че е убил човек в пиянска свада, след която прегазва и осакатява и собствената си дъщеря. Поверена на „грижите” на приемно семейство, в което думата „обич” е непозната, и изолирана от всички в училище, Сара намира сродна душа в своя съученик Ник Дънигън – доскорошен пациент на психиатрията, който така и не е престанал да чува гласове и да има видения. В същото време ексцентричната учителка по рисуване Бетина Филипс се захваща да развива вродения талант на Сара в живописта…

Сара обаче открива нещо съсем ново и тревожно в наследствения дом на Бетина, известен като „Шътърс”. Погребаното минало на имението оживява в рисунките на Сара и в смразяващите халюцинации на Ник; държани затворени през десетилетията в потайните помещения на „Шътърс”, насилието и бесът на отдавна отмрели поколения най-сетне намират излаз от гроба към света на живите… а Сара и Ник откриват у себе си неподозирана сила: да контролират събитията и да въздават възмездие.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата