zashtitniki

Нов тийзър за „Защитники“

Руският супергеройски филм напредва – ще излезе на 23 февруари 2017.

Филмът „Защитники“ постепенно набира скорост – пуснат е нов тийзър, известна е и премиерната дата. Вдъхновени от суперуспеха на супергеройските филми, режисьорът Сарик Андреасян и сценаристът Андрей Гаврилов решават да репликира със своя собствена продукция – Guardians. Филмът обаче явно цели не просто да спечели пари, яхвайки актуалната културна вълна, но и да вдъхнови руснаците с история, в която те най-накрая са добрите. Разпадът на СССР няма да спре тези супергерои да бранят отново родината си, когато обстоятелствата го наложат.

https://www.youtube.com/watch?v=IeGIa5HO37Y

„В страна, в която никога не е имало супергерои, те се появили на света като обикновени хора. Един ден те направили избор, или изборът бил направен за тях. Те се заклели да пазят тези, които не подозирали за съществуването им. И когато тази страна се разпаднала, те останали скрити. Но сега злото се надига от сянката на миналото. И те са готови за решителната битка с него.“

Като цяло филмът изглежда в унисон със супергеройския жанр. Патриотизмът идва малко в повече, но стига да няма пропаганда за възстановяване на СССР или световна доминация на Путин, не би трябвало да излиза извън границите на очакваното. Мечката и левитиращите камъни изглеждат леко долнопробно в този тийзър, но и това може да се прости, тъй като човекът с големите ятагани, режещи джипове, изглежда обещаващо и има други добри кадри, които да компенсират. Реакциите в интернет са силно противоречиви – някои са адски зарибени, а други – отвратени, като разделението важи както за руснаци, така и за попадналите на трейлъра от цял свят. Това също може да се очаква от първия руски филм за супергерои. Впрочем, става дума за бюджет от 380 милиона рубли (10 милиона лева).

Според официалното резюме на сюжета, „По време на Студената война тайната организация „Патриот“ е създала отряд супергерои, в който са влезли представители на различни съветски републики. Години наред те са крили самоличността си, но в трудни времена винаги се намесват. Те са свирепият Арсус, неуловимият Хан, безстрашният Лер и невидимата Ксения“.

Премиерата в Русия е насрочена за 23 февруари 2017, стискаме палци датата да важи и за България.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата