1 коментар
star trek renegades

Нов трейлър за Star Trek Renegades

Финансираният от фенове пилотен епизод е почти готов за изпращане на CBS.

Мина доста повече време, отколкото очаквахме, но най-накрая имаме пълен трейлър за Star Trek Renegades – пилотния епизод за ново разклонение на „Стар Трек“, който ще бъде предложен на CBS като основа за направата на нов сериал (евентуално). Като за независима продукция не изглежда зле (макар че можеше и по-добре), така че ще стискаме палци телевизията да го одобри!

Бутон за зареждане на YouTube видео

Инициативата за „Стар Трек: Ренегати“ дойде от Тим Ръс и Уолтър Кьониг, актьори от старите сериали. Те са на мнение, че е крайно време франчайзът да се съживи и на малък екран, поради което си направиха кампании за набиране на средства в Kickstarter и IndieGoGo и събраха 400 000 долара от феновете! Крупната сума явно е вложена добре и надеждите за нов сериал вече са по-големи.

Следващата стъпка е продуцираната с парите на феновете серия да се доошлайфа и да се представи на телевизията CBS, която държи правата за сериалите. Тя ще оцени видяното и ще прецени дали да продуцира новото разклонение, което ще отбележи първото завръщане на Стар Трек на малкия екран от 2005 насам, когато „Ентърпрайз“ беше спрян.

За да е по-пълно удоволствието на феновете, към завръщащите се в ролите си Тим Ръс (Тувок), Уолтър Кьониг (Павел Чехов), Робърт Пикардо (д-р Цимерман), Ричард Хърд (Адмирал Парис) и Ману Интирайми (Ичеб) ще видим жанровите звезди Шон Янг („Блейд Рънър“), Едуард Фърлонг („Терминатор 2: Денят на Страшния съд“), Ейдриън Уилкинсън („Зина: Принцесата войн“) и Корин Немек („Старгейт“).

Честно казано, изненадващо е, че CBS вече не са скочили сами на отворилата се възможност. Джей Джей Ейбрамс съживи франчайза с двата си филма, а спонсорираният проект показва очевиден интерес към ново разклонение. Защо още не са се намесили сами в направата на пилотната серия и не са дали зелена светлина е мистерия. Може би програмните директори все пак не вярват, че подобен проект може да събере достатъчно публика? Наистина, космическата фантастика трудно се пробутва на масовия зрител на ефирните телевизии, така че може и да има резон в притесненията им. Ако е така – да сключат едно партньорство със Syfy и да излъчват сериала там (а CBS да стои отстрани и да прибира пари от интелектуалната собственост, която иначе в момента прашасва).

Тъй или иначе, пилотната серия е почти готова и е много вероятно, дори CBS да не я одобри, то поне да се пусне за гледане на феновете, които отдавна са зажаднели за още Star Trek.

За финал – музикалния клип към Renegades:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата