2 коментара
Divergent

Трейлър на „Дивергенти“

Нов завладяващ приключенски проект от типа на „Игрите на глада“, първа част от трилогията на Вероника Рот!

„Дивергенти“ e дебютният роман на американската писателка Вероника Рот и е първа книга от трилогия. Книгата е сравнявана с „Игрите на глада”, заради подобната история, екшън и конкретната таргет група, към която е насочена – предимно тинейджъри. Рот споделя, че идеята за поредицата се зародила в нея докато била в колежа…. интересно какви истории са послужили за муза, но това е нещо, което може би няма да разберем.

Наскоро стана ясно, че Summit Entertainment са закупили правата над книгата и от май месец тази година вече се работи усърдно и върху филм със същото заглавие. Работата върви добре и вече имаме възможност да видим как точно ще бъде реализиран романът на кино чрез първия трейлър:

http://www.youtube.com/watch?v=S6HHCxLZftQ

За какво точно става въпрос в Divergent? Ако не ви се чете цялото ни ревю, ето описанието накратко. Сюжетът се развива в антиутопична версия на Чикаго. Там хората са разделени на пет касти въз основа на техните лични черти – жажда за знания, смелост и др. Трис Прайър, (нашата главна героиня) чиято роля е поверена на актрисата Шайлийн Уудли („Потомците”), е предупредена, че е дивергент, или буквално “Различна” и че никога няма да може да се впише в някоя от групите. Тя обаче трябва да пази това в тайна, защото дивергентите се смятат за врагове на обществото и дори произнасянето на думата на висок глас носи опасност за живота. Тя напуска кастата на своето семейство (Аскети) и се присъединява към най-безрасъдната такава (Безстрашни). В последствие разкрива конспирация, която цели да убие всички дивергенти. Трис трябва да открие какво прави дивергентите толкова мразени и опасни и кой стои зад мистериозния заговор, преди да е станало твърде късно.

Емблеми на кастите в Divegent

Като цяло не изглежда много оригинално, но пък актьорският състав съдържа някой обещаващи имена като Маги Кю („Никита (2010)”), Ансел Елгот („Кери (2013)“), Тео Джеймс (Underworld Awakening) и Кейт Уинслет („Титаник“).

Все още няма много информация относно проекта и доколко екранизацията ще следва книгата, но знаем, че примерната дата е набелязана за 21 март 2014 г.

Този проект се очертава да бъде също толкова интересен, колкото и „Игрите на глада”. Въпреки че отдавна съм прехвърлил годините на типичните фенове на този жанр, смятам, че подобен вид романи и филми имат бъдеще в съвременното кино. Само ако може за в бъдеще да са малко по-… зрели.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата