The-Man-Who-Fell-to-Earth-Trailer-Image

Нова адаптация на „Човекът, който падна на Земята“

Култовият роман вдъхновява нов американски сериал. Вижте тийзър.

Излезе тийзърът към The Man Who Fell to Earth – предстоящ нов сериал по култовия роман на Уолтър Тевис „Човекът, който падна на Земята“. Според краткото описание, сериалът ще разказва за извънземен, който пристига на Земята в ключов момент от човешката еволюция. Той трябва да се изправи срещу собственото си минало, за да определи нашето бъдеще. Създатели на продукцията са Алекс Кърцман и Джени Лумет, като първият е известен с многото си работа по новата „Стар Трек“ вълна.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Двама ще са най-важните актьори тук – Чуетел Еджиофор ще играе титулярният извънземен, като през последните години той се появява все по-често в големи продукции като „Господарка на злото 2“, „Доктор Стрейндж“, „Марсианецът“ и „12 години роб“. Наоми Харис пък ще бъде човешката жена, която ще го интегрира в нашата цивилизация. Тя ни е позната като злодейката със силния глас от „Венъм: Време е за хаос“ и Мънипени от филма за Джеймс Бонд „Спектър“.

Това ще бъде третата по-високопрофилна адаптация на сериала. Първата е филм с Дейвид Бауи в главната роля, който не е бил много приет при излизането си, но с времето се е превърнал в култова класика. След това провален пилотен епизод за сериал е бил преработен като телевизионен филм с Люис Смит, Бевърли Данджело и Уил Уийтън. Сега имаме пълен сериал, разпростиращ се върху 10 епизода, като не се знае дали идеята е в тях да се изчерпа цялата книга и да се приключи, или да се направи по-фриволна адаптация, която да издържи повече сезони.

Сериалът се очаква през пролетта по американската кабеларка Showtime. Все още обаче няма точна дата за премиерата.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата