3 коментара
316261

Новият „Злите мъртви“ рециклира старата класика

Идеята да се отдаде уважение на оригинала е добра, но след всички хоръри и особено след „Хижа в гората“ трейлърът изглежда брутално клиширан.

Тук може и да не са кой знае колко популярни, но в САЩ филмите на Сам Райми Evil Dead се смятат за култова класика. „Злите мъртви“ е може би първият филм, който съчетава ужасите с много натурализъм (дори в леко абсурдни дози), и може би затова печели такова внимание през 80-те. По същата причина и римейкът на Фед Алварес и Брус Кембъл, който ще излезе на 12 април тази година, също привлича погледите към себе си. Дали обаче ще отговори на очакванията, възложени му от оригинала? Нека видим трейлъра:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Чакайте, вече не гледахме ли „Хижа в гората“? Дори интериорът на вилата изглежда същият! Проблемът е, че хижата осмя всичко това, което ще ни плаши в „Злите мъртви“. Едно време може и да е работело, но дали днес ще има същия ефект върху пренаситената от хоръри и пародии публика?

Иначе, като за стандартен филм на ужасите, не изглежда много зле – имаме зловеща мацка, която шепне страшни неща, достатъчно зомбита, шантави дървета… Просто няма нищо повече.

Вие какво мислите, ще отидете ли през април на кино, за да гледате Evil Dead?

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата