gornata zemq

Ново издателство на детска литература се представя в София

Популярната детска писателка Весела Фламбурари ви кани на премиерата на Ателие за българска детска литература „Горната земя“.

Изображение с име: maistori na feiВесела Фламбурари е една от най-награждаваните и обичани съвременни детски писателки в България. Покрай нейните шарени книжки са проходили не едно и две деца, а трилогията й за Мина и магическия й свят (в който се влиза през градината на двореца в Балчик) очарова читателите от всички възрасти.

Най-новият проект на писателката е и най-амбициозният й досега – ново издателство, специализирано в детската литература от български автори. То се казва „Ателие за българска детска литература „Горната земя“ или на английски – Upper Earth books. Весела отговаря за търсенето, подбора и редакцията на текстовете, а нейната партньорка в смелото начинание Катя Кирилова е доктор по детско книгоиздаване, изследовател и преподавател и осъществява координацията при създаването на книгите. Двете са се хванали здраво за работа и вече имат три издадени творби!

Първата премиера на ателието ще се състои на 9 декември (събота) от 11 часа в детския отдел на Столичната библиотека на площад „Славейков“. Там ще бъдат представени новите книги на Весела Фламбурари („Майстори на феи“ с илюстрации от Нели Друмева), Калоян Захариев („Съкровище, пищови и южни морета“, книга първа от поредицата „Ваканции за Надя и Мартин“) и Дора Габе (текстът, естествено, не е нов, но нестандартното издание е ръчно ушито и идва с комплект бебешки терлички) – и трите издадени под шапката на „Горната земя“. Събитието е безплатно и е насочено както към децата, така и към родителите им. За малките ще има забавни игри, а родителите ще могат да помечтаят за една качествено развита и изцяло българска ниша на детската литература.

 

А ето и събитието във фейсбук: Цъкни тук!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата