3-three-body-problem

Няма проблем с Трите тела на Netflix

Излезе първият трейлър за адаптацията на „Трите тела“.

Така и не прочетох „Трите тела“ и трилогията „Земното минало“ от Лиу Цъсин, но Петя написа хвалебствено ревю за романа и като цяло той се води един от съвременните световни фантастични шедьоври. Затова и Netflix не са се бавили прекалено много с адаптирането на трилогията в сериал. Единственото, което ни притеснява в проекта, е че главните му сценаристи са Дейвид Бениоф и Дан Уайс – господата известни с „Денерис някак позабрави за флотилията“. За щастие, двамата се справяха добре с „Игра на тронове“ докато разполагаха с книжен материал, а тук дори стъпват върху вече завършена поредица, така че може би се притесняваме напразно.

Със сигурност в 3 Body Problem са наляти много пари и усилия, така че дори някой от екипа да не е в топ форма, останалото вероятно ще компенсира. Трейлърът изглежда абсолютно зашеметяващо:

Бутон за зареждане на YouTube видео

В началото на XXI век поредица от необясними физични явления карат много учени да се усъмнят в самите основи на науката, а някои от тях – да отнемат живота си. В опит да разнищят мистерията разработчикът на наноматериали Уан Мяо и циничният, но ефикасен полицай Да Шъ попадат на странна компютърна игра на име „Трите тела“, която показва живота на непозната планета в звездна система с непредсказуеми природни закони. Всичко това е свързано с дейността на тайна радиоастрономическа станция през мрачните години на Културната революция, когато низвергнатата астрофизичка Йе Уън-дзие попада в центъра на събитие, което ще изправи човечеството пред най-голямото изпитание в историята му.

Очакват се три сезона на сериала, като всеки от тях ще адаптира по една книга. „Трите тела“ съдържа изобилие от персонажи, като са наети познати актьори за много от тях. Роузиланд Чао ще играе главната роля – актрисата е гостувала в много сериали през последните 30 години, но на нас ни е най-известна като Кейко от „Стар Трек: Следващото поколение“ и „Стар Трек: Космическа станция 9“. Участват още Бенедикт Уонг („Доктор Стрейндж“), Йован Адепо („Вавилон“), Ейза Гонзалес („От здрач до зори: Сериалът“), Бен Шнайцър („Y: Последният мъж“), Джон Брадли, Лиам Кънингам и Джонатан Прайс (и тримата са от „Игра на тронове“).

3 Body Problem тръгва по Netflix през януари 2024. Стискаме палци сериалът да е хубав, да успее да намери публика и да не чакаме по 4 години за всеки следващ сезон!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата