1 коментар
sg1

Обещават ни два нови фантастични сериала с потенциал

Продуцент на „Старгейт“ ще прави сериал за пътуване във времето, а играта EVE Online ще вдъхнови епичен космически проект.

Играли ли сте някога EVE Online? Това ММО може да бъде доста зарибяващо и продължава да се разраства след около десетилетие на линия. Оказва се, че скоро космическото приключение може да се прехвърли и в телевизията.

Хилмар Вайгар Петърсон, директор на CCP Games, е заявил, че разработчикът „работи активно“, за да пренесе света от играта на малкия екран. Историите в нея се развиват хиляди години напред в бъдещето, когато човечеството се пръсва из Млечния път. Но нещата стават наистина интересни, когато изследователите попадат на портал към друга галактика, наречена Нови Еден. Оттам играта започва мащабна сага за воюващи империи и много екшън. Концепцията със сигурност би изглеждала добре като сериал.

„Разискваме възможностите с продуцентската къща на Ридли Скот и с исландския режисьор Балтазар Кормакур. Работим активно по това. Мисля, че се получават нещата. Очевидно идеята е много мащабна – правенето на сериал е нещо, което отнема години, за да започне. Има много възможности за пренасяне на многото истории от EVE в телевизията. Не за филм, вселената е с мащабите на тази от „Игра на тронове“, тоест, твърде голяма е. Затова сериалът би имал повече смисъл.“

Сравнението с „Игра на тронове“ може би е малко смело, не защото мащабите са по-малки, а защото едва ли продуцентите ще имат достъп до такъв бюджет. Въпреки това потенциалът е налице и стискаме палци на проекта да се получи!

eve online

Междувременно научихме за още един проект, който със сигурност ще се случи, защото е официално поръчан за сериал. Става дума за сериала Travelers, създаден от дългогодишния продуцент на „Старгейт“ (както първия сериал, така и двете разклонения), Брад Райт.

В „Пътешественици“ действието започва стотици години в бъдещето, когато последните оцелели хора откриват начин да прехвърлят съзнанието си назад във времето, директно в хора от ХХІ век. Тези „пътешественици“ превземат живота на наглед случайни хора, докато тайно работят в екип, за да изпълняват мисии, чрез които да спасят човечеството от ужасното бъдеще. Въоръжени единствено със знанието за историята и архив профили от социални мрежи, пътешествениците откриват, че животът и връзките през ХХІ век са също толкова голямо предизвикателство, колкото и мисиите им с високи залози.

Актьорският състав е воден от Ерик МакКормак („Уил и Грейс“), който ще играе специален агент на ФБР. Останалите от екипа са Марси (Макензи Портър) – млада жена с умствени проблеми, нейният социален работник, Дейвид (Патрик Гилмор), гимназистът-спортист Тревър (Джаред Пол Ейбрахамсън), младата майка, страдаща от домашно насилие, Карли (Неста Марлий Купър) и колежанинът, пристрастен към хероина, Филип (Райли Долман).

На пръв поглед не виждаме особено оригинална концепция или герои, но Нетфликс досега не са разочаровали, а и може би Брад Райт ще намери отново магията на „Старгейт“? Предстои да видим, тъй като снимките започват сега, а сериалът ще бъде пуснат по-късно през тази година.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата