2 коментара
stargates

Старгейт актьори се събират за прочит на нов епизод

Аманда Тапинг, Майкъл Шанкс, Дейвид Хюлет и Джуъл Стейти отново ще бъдат Саманта Картър, Даниел Джаксън, Родни Маккей и Дженифър Келър.

Минаха години от последната поява на „Старгейт“ по телевизията (Origins не го броим за съществуващ), но фенбазата на сериала е силна и до днес. Уви, нови епизоди на старите сериали или нови разклонения сега няма как да се направят, не и с бюджета, който заслужават. Това обаче не означава, че Брад Райт (главният сценарист) и актьорите няма да ни подготвят по някоя малка изненада от време на време.

Такава е Stargate Cast Reunion Table Read, за която излезе трейлър наскоро. Идеята на проекта е следната – няколко от актьорите ще се съберат, за да прочетат нов сценарий като своите персонажи. Няма да играят на сцена сред декори, а само ще четат от домовете си. Навили са се за инициативата четирима от главните действащи лица в „Старгейт SG-1“ и „Старгейт: Атлантида“ – Аманда Тапинг (Саманта Картър във всички сезони на сериала майка, ръководител на Атлантида в четвърти сезон и с две появи в „Старгейт Вселена“), Майкъл Шанкс (Даниел Джаксън в SG-1), Дейвид Хюлет (Родни Маккей от Атлантида) и Джуъл Стейти (заместничката на доктор Карсън Бекет в четвърти и пети сезон на Атлантида). В разговора ще участва също и Брад Райт, а Марк Еван Джаксън ще бъде водещ на събитието.

Другият интересен момент в концепцията е, че сценарият за новия епизод е писан не от Брад Райт или друг сценарист, а от изкуствен интелект. Така хем ще се тества продукта на Гугъл, хем актьорите имат повод да се съберат отново. Предвид поведението им в трейлъра, сценарият няма да става за реален епизод, но пък ще даде повод за забавни моменти и интеракции между персонажите. Липсата на декори пък ще бъде компенсирана от специално изработени за целта илюстрации на по-интересните моменти от сценария.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Присъстващите на виртуалното събитие зрители ще имат възможност след четенето на сценария да задават въпроси на участниците. То ще се проведе на 6 ноември от 11 вечерта наше време в платформата the companion. Достъпът до нея е на база платен месечен абонамент, но първият ви месец е безплатен, така че спокойно можете да се регистрирате сега и да участвате след десетина дни без да дадете нито лев. Ако останете абонирани след това, вероятно ще ви канят и на други Старгейт събития.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата