1 коментар
stargate

Официално: Старгейтът ще се завърти отново

Роланд Емерих и Дийн Девлин ще правят нова „Старгейт“ трилогия, както и продължения на „Денят на независимостта“

Макар и да има някои криви стъпки в кариерата си, Емерих си остава един от най-уважаваните режисьори на Холивуд.
Макар и да има някои криви стъпки в кариерата си, Емерих си остава един от най-уважаваните режисьори на Холивуд.

От известно време насам знаем за плановете на Роланд Емерих да възвърне блясъка на кариерата си с римейк на „Старгейт“ и продължение на „Денят на независимостта“. Днес имаме солидни новини и по двете направления!

Най-новата и, честно казано, по-вълнуващата: MGM и Warner Bros официално обявиха, че са се спазарили с Роланд Емерих и Дийн Девлин да продуцират римейк на култовия филм от 1994 „Старгейт“. Плановете са да се направи не само един филм, а цяла трилогия!

„Много сме развълнувани да работим отново с Роланд и Дийн, световно известните създатели на първия Stargate, за да вдъхнем живот на новата им визия за тази популярна идея, любима на няколко поколения“, казва Гари Барбър, председател и управител на MGM. „Stargate е едно от най-големите заглавия в разнообразния каталог на студиото ни и чакаме с нетърпение да прибавим новата интерпретация към дългия списък.“

Емерих и Девлин пък подхождат по-емоционално към изявлението си: „Вселената на Старгейт липсва на ужасно много хора и нямаме търпение да започнем да творим нови приключения и ситуации за трилогията. Историята е много близка до сърцата ни и шансът да се върнем в този свят ни кара да се чувстваме като изгубени деца, намерили пътя към дома.“

Явно е, че макар заформящият се, вече финансово подплатен, екип да уважава трите сериала, възникнали от оригиналния „Старгейт“, именно първият филм ще служи за отправна точка на новата трилогия. Идеята все пак си остава на тези двама души и трябва да им се доверим, че ще я съживят по подходящ начин.

Междувременно, както се досещате, втората новина се отнася до това, че Емерих скоро ще започне работа и по продълженията на „Денят на независимостта“. Става дума за два филма, които да се заснемат заедно и да се казват ID Forever Part 1 и 2 (ID идва не от личната ви карта, а от съкращаването на Independence Day). Първият от тях се очаква през 2016, като единственият от актьорския състав на оригинала, когото може би ще видим отново, е Бил Пулман (президентът). За момента изглежда, че „Денят на независимостта: Завинаги“ – Части 1 и 2 са по-високо в списъка с приоритети на Емерих и Девлин, но поне вече сме сигурни, че старгейтът още е жив, в една или друга форма.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата