shadowdance

Още две интересни събития за уикенда

Shadowdance организират турнир и представят нов разказ.

В допълнение към събитието с играчките на Цитаделата за тази събота, уикендът ще предложи на почитателите на фантастиката още два интересни момента.

Първото е почти целодневно и се организира съвместно от клуб Мълиган и списание Shadowdance. На 11 март в Mulligan Board Games Club (София, Мусагеница, блок 106) ще има турнир и викторина. В 14:00 започва битка за Токио – чрез играта King of Tokio, като записванията за турнира трябва да станат най-късно половин час по-рано. В 18:30 пък започва отборен куиз с въпроси в най-различни категории на фентъзито и фантастиката. Входът за събитието е 4 или 6 лева (в зависимост дали искате да участвате само в едното или в двете събития), а наградите са настолни игри, книги, ваучери за ескейп стаи, напитки, клубни карти и други.

Второто събитие е културно – готов е третият разказ за амбициозната платформа „Библиотека Хипертекст„, създадена със съвместни усилия на Shadowdance и Сборище на трубадури. Авторът Мартин Петков ще представи своя „Избор на височина“, в който една от основните теми е безсмъртието. Събитието ще се проведе в книжарница Гринуич (ъгъла на Витошка и Солунска) на 12 март от 14:00. Ще има дискусия за творческия и редакционния процес, както и върху темите, засегнати в творбата. Самият разказ пък вече е достъпен за свободно четене ето тук.

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата