6 коментара
Oympus 1stLookGallery 01

Още един древногръцки сериал

Трейлър със спорни качества за Olympus, който започва неочаквано скоро

Помните ли, че преди време Syfy обяви поръчката си на Olympus, сериал за древногръцката митология? Е, оказа се, че ще го видим много по-скоро, отколкото очаквахме. Първият епизод ще бъде излъчен на 2 април, а първият трейлър е пуснат едва сега!

Сериалът ще покаже „митичната борба на един младеж, който иска да реши гатанката на Боговете, да отключи вратите за Олимп и да стане безсмъртен. Епичното пътешествие на героя го води през най-мрачните царства на Древна Гърция. Придружаван от красивата, но побъркана оракулка гая, силната магьосница Медея и гениалния изобретател Дедал, героят ще се бори с измамни богове, зли чудовища, прелъстителни нимфи, крале и деспоти, докато се превръща от зелен наивник в безпощаден студенокръвен убиец, равен на самите богове.“

Бутон за зареждане на YouTube видео

Ами… как да коментираме видяното. Компютърните ефекти са много далеч от впечатляващи, но пък и напомнят малко на „Спартак: Кръв и пясък“. Актьорите не са кой знае колко красиви, но нека не забравяме, че и тези от „Мерлин“ и „Атлантида“ не са първа прелест. Сцените на секс и насилие вероятно ще опитат да копират притегателната сила на сериали като „Игра на тронове“ и „Истинска кръв“, но по-скоро май ще са на нивото на „Доминион“. Сюжетът още не е много ясен.

Накратко, изглежда по-зле и по-долнопробно от очакването, но все пак може и да има приятни изненади (все пак същото важеше и за „Атлантида“, която обаче ни оставя със смесени чувства, защото няма да доживее до трети сезон и ще свърши с клифхенгър – когато и да дойде ред на последната половина от втори сезон да бъде излъчена). Феновете на древногръцката митология в американски продукции могат да дадат шанс на сериалчето, а останалите… да си преценяват. Но самият факт, че първият трейлър е на такова ниво, коментарите са деактивирани и се пуска 2 седмици преди премиерата, говори, че и Syfy не са много сигурни дали някой ще поиска да гледа „Олимп“.

И все пак, ние стискаме палци да останем приятно изненадани и сериалчето да преживее дебютната си година. Макар шансовете да не са големи.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата