bumblebee

Още от същото с Бъмбълби

Разклонението за жълтия робот е като своеобразен рестарт на вселената на „Трансформърс“.

Поредицата филми „Трансформърс“ на Майкъл Бей никога не е блестяла с особени качества, но въпреки това направи маса пари от похода си по кината. Дори най-върлите фенове обаче не могат да отрекат, че към края филмите отидоха твърде на зле. Показаха го и финансовите резултати на петата част – „Трансформърс: Последният рицар“. Това обаче засега не спира Парамаунт – въпреки че планираната от тях разширена вселена е в несигурност и застой, първият самостоятелен филм – „Бъмбълби“, си продължава по план. А именно – да разкаже соловата история на симпатичния трансформър, без този път да го засенчва Оптимус Прайм, а защо не и да бъде само първият от много такива филми. Днес излезе трейлърът към него:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Липсата на орди от трансформъри в случая е за добро, защото фокусира историята върху Бъмбълби и човешката му приятелка. Лъха на носталгични чувства към старите филми, нещо, което липсваше на феновете през последно време. За съжаление на тези, които не таят особено добри чувства към франчайза, няма и нищо, което да отличи Bumblebee от всичко досега, така че едва ли филмът ще привлече нефенове към кината.

Автоморга в малко крайбрежно калифорнийско градче се превръща в скривалище за Бъмбълби, докато бяга от тези, които искат да го заловят и изучават през далечната 1987. Чарли (Хейли Стейнфелд) е на прага на пълнолетието и в търсене на своето призвание. Именно тя открива Бъмбълби – ранен и съкрушен от водените битки. Чарли се заема с ремонта и когато приключва, изненадата е огромна – това не е обикновен VW Beetle, а нещо много повече.

Режисьор е Травис Найт (Кубо и пътят на самурая, Коралайн), а в главните роли ще видим Хейли Стейнфелд (Така е на 17, Перфектният ритъм 2), Памела Адлън (Луи), Джон Сина (Баща в излишък 2, Тотал щета), Джордж Лендеборг Младши (Спайдърмен: Завръщане), Джейсън Дръкер, Кенет Чои (Американска криминална история), Аби Куин (Телефонна линия), Рейчъл Кроу (Офисът) и Грейс Дзини (Странични ефекти). Филмът е продуциран от ветераните от поредицата Лоренцо ди Бонавентура и Майкъл Бей, изпълнителни продуценти са Стивън Спилбърг, Браян Голднър и Марк Вахрадин. Сценарият е дело на Кристина Ходсон (Незабравимо).

Бъмбълби се паркира в кината на 21 декември на 3D.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата