4 коментара
al-h-lava

Още приятни изненади от Syfy

Нов сериал за извънземни терористи, както и филм за бълващи лава тарантули!

al-hАко сте фенове на фантастиката и вече нямате търпение да видите многобройните нови проекти на телевизионния канал Syfy, то не се притеснявайте – сега ще добавим още един към списъка!

Става дума за сериала с работно заглавие Hunters (може да се промени на Alien Hunter, както се казва книгата, по която ще се прави). Поръчани са 13 епизода, а изпълнителни продуценти и основни сценаристи са Гейл Ан Хърд („Живите мъртви“) и Натали Чайдез („12 маймуни“, „Герои“). Очаква се да видим новия сериал някъде през 2016 година.

В основата на сюжета в бестселъра „Извънземен ловец“ от Уитли Стрийбър е чуждопланетна терористична организация, действаща на Земята. На нея се натъква опитен полицай от Филаделфия докато разследва изчезването на жена си. Следите го водят до тайна правителствена организация, наета да лови безмилостни терористи – мистериозни фигури, които не са от този свят.

При обявлението на новия проект, Дейв Хауй, президент на Syfy, е казал: „Много сме впечатлени от сценария за пилотния епизод на този невероятен екип. Бързото темпо и иновативният сюжет вкарват зрителите в смразяващ, но и доста познат свят. Добавянето на Hunters към новите ни сериали като The Expanse, 12 Monkeys, Childhood’s End ни осигурява богат и разнообразен каталог от висококачествена научна фантастика.“

Lavalantula-posterАко пък научната част от фантастиката не ви е чак толкова важен елемент и ако сте били от хората, които са проявили интерес към „Акулонадо“ (и може би дори не са го сметнали за загуба на време), то наострете уши за следващия абсурден филмов проект – „Лавалантула“! Смесването на ужасни същества доведе до „шедьоври“ като „Динокрок“, „Пиранаконда“ и „Акулопод“, но паяците сякаш са пренебрегнати в този списък, въпреки очевидната си отвратителност. Досега.

В новия филм ще става дума за бълващи лава тарантули, изпълзели от древни вулкани. Когато Лос Анджелис се изправи до ръба на огненото опустошение, единствено забравената звезда от 90-те Стийв Гутенберг ще може да го спаси. Неговите колеги от „Полицейска академия“ Лесли Ийстърбрук и Майкъл Уинслоу ще му помагат в борбата срещу чудовищното количество лаводишащи гадини, изгарящи жертвите си живи. Режисьор на вълнуващия проект ще бъде Майк Мендес, познат ни от Big Ass Spider. Lavalantula се очаква през лятото на 2015 година и вероятно ще си партнира с „Акулонадо 3“

И така, Syfy явно готви за всекиго по нещо. Независимо кой от гореспоменатите проекти очаквате с най-голямо нетърпение, този канал очевидно ще възвръща водещата си роля в нашия жанр.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата