2 коментара
Sleepy-Hollow-horseman

Oт FOX решиха съдбата на Sleepy Hollow

3 епизода след началото на сериала вече знаем какво предстои и занапред на фентъзи-мистерията.

Изображение с име: SLEEPY HOLLOW 2
Кастът ще се заърне и догодина

Eсенният сезон едва започна, а вече е известна присъдата за бъдещето на новия сериал от създателите на „Експериментът“ и „Стар Трек“ – „Слипи Холоу“.

Сериалът, който проследява приключенията на Икабод Крейн след като е съживен в съвременния Слипи Холоу, имаше една от най-ранните премиери. Вече са излъчени 3 епизода, като първият от тях постави рекорд за най-добра есенна премиера на Fox за повече от десетилетие. Сериалът продължава с доброто си представяне, като всяка следваща серия е била най-гледана тв продукция в часовия си пояс за населението от 18 до 49 годишна възраст. Разбира се, и малко дете може да види накъде води блестящото представяне на драмата. Още на 3-ти Октомври от Fox обявиха, че „Слийпи Холоу“ ще се завърне на малкия екран и догодина с втория си сезон. Ето какво споделя Кевин Рекли от Fox:

“Шоуто се оказа риск, който си заслужаваше да се поеме – не прилича на нищо друго по телевизията благодарение на находчивото писане и невероятния екип. Нямам търпение феновете да видят оставащото за тази есен и дори още повече от това невероятно преживяване през втори сезон.

Интересното обаче е, че въпреки отличните резултати, прехвалянето от страна на шефовете и подновяването за втори сезон, първият не беше удължен отвъд първоначалната поръчка. Това най-вероятно означава, че ще си останем с кратък 12-епизоден първи сезон, последван от втори с подобна дължина (въпреки, че все още няма потвърждение за точния брой епизоди). Вече сме станали свидетели на успеха на сериали като „Живите Мъртви“, „Игра на Тронове“, „Зловеща семейна история“ в подобен формат по кабелните телевизии и явно от Fox искат да видят какво ще се случи ако и те приемат тази форма на структуриране на сериала.

За някои кратък сезон означава наблягане над основната история без така наречените епизоди-пълнежи, за други – по-малко опознаване на героите и техните истории. Сериали като „Имало едно време“ подкрепят тезата по-скоро на вторите – в Once Upon a Time успешно свързват точно толкова епизоди, колкото им се падат за конкретен период, в една сюжетна линия. Така тази история се завършва преди почивката на сериала (обикновено такива има през декември и февруари), след което останалите епизоди продължават с нова обща рамка. Същевременно този формат е предпоставка за много по-малко епизоди-пълнежи.

Така или иначе, телевизията зад „Слийпи Холоу“ вече е избрала неговия път и дали сериалът ще продължи доброто си представяне, ще разберем в идните месеци.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата