13 коментара
coronavirus

Отново отлагат филми заради COVID-19

През цялата седмица излизаха новини за нови отлагания.
ОБНОВЕНА: 28.07 с премиерна дата за Tenet

Пандемията се оказва доста продължителна и издръжлива, поради което старата статия за отложените от коронавируса филми вече не е съвсем актуална. Част от заглавията там са допълнително отложени, някои и без конкретни дати. Въпреки че на много места кината вече са отворени и работят, студията не искат да пускат блокбъстърите си в такава обстановка, защото пандемията със сигурност ще намали посещаемостта на кината, а с това и приходите. Ето кои филми са отново отложени:

Изображение с име: Avatar_2_face_by_Ergeiz2Antlers

Хорърът на Гийермо дел Торо трябваше да излезе на 19 април, но беше свален от киноафишите без обявяване на нова дата. Дълго време той си стоя така, но отскоро вече знаем – нагласен е за 19 февруари догодина.

Avatar 2

Дори не помним вече кога беше първата дата, на която Джеймс Камерън ни обещаваше продължение на „Аватар“, но със сигурност беше преди много години. Сега вече има много свършена работа по проекта (Джеймс Камерън дори се изказа, че е изключително доволен от резултата), но въпреки това процесите по продукцията се бавят и затова премиерата се отлага с цяла година – вместо декември 2021, „Аватар 2“ ще излезе на 16 декември 2022. Продълженията му, естествено, също се отлагат с по една година при това положение.

Mulan

„Мулан“ е най-потърпевша от пандемията, тъй като трябваше да излезе в началото й, но уви. След това я отлагаха за юли и за август, но все още е твърде рано да се пуска голямо заглавие по кината. Затова Дисни решиха да я изтеглят от календара и да не обявяват нова дата. Вместо това, решение ще бъде взето, когато пандемията поутихне и нещата станат по-предсказуеми.

Изображение с име: a quiet place 2A Quiet Place II

„Нито звук“ също се размина на косъм със световна премиера през март (което, предвид резила на „Блъдшот“, не е най-лошият вариант – можеше да излезе и тъкмо тогава да затворят кината), след което дълго време стоя без премиерна дата. Сега вече се знае, че планът за дебют на филма посочва 23 април 2021.

Star Wars

Дисни планираха нова трилогия (но не от сагата на Скайуокър, а с нова история), която да излезе през 2022, 2024 и 2026 г. Тъй като обаче работата по първия филм още дори не е започнала, плановете направо са отложени с по една година за всеки от трите филма. Катлин Кенеди се надява също, че допълнителното време ще даде възможност на хората да забравят резила на епизоди 7, 8 и 9.

Tenet

Следващият потенциален шедьовър на Кристофър Нолан също изпита редица отлагания. Екипът се надяваше да го пусне през лятото и явно все пак ще успее – новата премиерна дата е 26 август (може би това е предпремиера, а официалната ще бъде 28-ми, тъй като филмите винаги излизат в петъците), като в САЩ ще се забави с една седмица – до 4 септември.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата