batman v superman dawn of justice   trinity poster by lamboman7-d7sesun

Пълен трейлър за „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“

Двамата супергерои се изправят един срещу друг в следващия си филм, но след това обединяват усилията си, за да се борят с нови злодеи.

Дългоочакваният пълен трейлър за Batman v Superman: Dawn of Justice пристига 3 месеца преди премиерата на филма. Феновете на DC Comics, които доскоро се чудеха адекватен ли е Джеси Айзенберг като новия Лекс Лутър, ще затвори ли Бен Афлек устите на хейтърите, които не искаха той да бъде Батман и какъв точно ще бъде сюжетът на филма с култовия сблъсък между двама от най-известните супергерои вече имат доста повече яснота по терзанията си. Трейлърът разкрива почти всичко, включително новите злодеи и Жената-чудо:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Е, след толкова разкрития, филмът е почти ясен. Батман и Супермен ще се смятат взаимно за заплахи, тъй като и двамата действат доста разрушително (и няма изгледи да престанат скоро). Накрая обаче Лекс Лутор, който явно е инициаторът на тяхната среща, ще съживи генерал Зод в чудовище, наречено Дуумсдей. Феновете на комиксите знаят, че именно това е съществото, което убива Супермен, макар че едва ли ще стане в този филм. Накрая се появява и Жената-чудо, която помага на супергероите да загърбят различията си и да се изправят срещу чудовището.

Ако трябва да сме честни, трейлърът не е кой знае какво и голяма част от феновете са разочаровани – дуумсдей е грозен, жената-чудо изглежда сякаш няма място в този филм, а Лекс Лутор не е адекватен на представата, която комикс-читателите имат за него. Една от критиките към филма е, че сюжетът изглежда не само напълно разкрит от трейлъра, но и банален (което прави малко странно критикуването на разликите между филмовия и комиксовия Лекс Лутър – нали точно от липсата на оригиналност се оплакват?), а твърде многото разрушения, които станаха повод за недоволство от „Мъж от стомана“, явно ще продължат да пречат.

Разбира се, големите фенове ще гледат филма независимо от всичко и не се притесняват чак толкова от трейлъра. В крайна сметка, имаме вдъхновяваща среща между Бен Афлек и Хенри Кавил, а последният кадър с тримата супергерои на едно място ще се помни дълго време.

Дали „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“ ще опровергае възникналите критики и притеснения или ще се окаже по-лош и от трейлъра? Ще има ли нови рекорди по посещаемост или режисьорът Зак Снайдер ще бъте отписан като провал? Или пък ни чака просто нещо средно, както в повечето случаи? Ще разберем на 26 март, когато филмът тръгва по кината.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата